status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
Zóanagyvarázsló #59317 Nehéz megűállni, hogy az utóbbi hozzászólások tárgyi tévedéseit olvasván ne szóljak hozzá.
A PS2 azért tudott még konzol lenni, mert online képességeit tekintve őskövület volt a DreamCasthoz és az eredeti Xboxhoz képest (a merevlemez helyett optikai meghajtókra támaszkodás is limitált- szerintem már az optikai meghajtó is antikonzolos süvítés volt), melyeken már elérhetők voltak ingyenes letölthető tartalmak. Ahogy PC-n is. Egy időben internet helyett lemezmellékletként megjelenő tartalmakkal. Digitális disztribúcióval a Sega már a Mega Drive-nál is próbálkozott, de éppen . Mindez a technológiai fejlődésből és a játékfejlesztés természetéből következik. PC-n előbb történt meg a digitális áttörés, voltak kiegészítők, modok, de a DLC-k nem holmi platformalapú ideológiából erednek.
A 60 fps és társai pedig végképp nem PC-n kezdődtek, valaha a konzolok melletti ütőkártyák voltak - vagy éppen az Amiga mellettiek. Ha játszottál akkoriban, akkor ezt tudnod kéne ;) Bizonyos DOS-os platformereket máig nem az igazi elővenni, pláne kevésbé sikerült portokat, mert nem teljesítenek jól. Nyilván Windowson a 3D-be váltással fokozatosan egyre elterjedtebb lett a reszponzivitás, és a multis játékok miatt az igény is megnőtt rá (de hogy is aránylik a 35 fps-es id Tech 1 a későbbi nem tudom én hány száz fps-es Quake III: Arenához).
Engem személy szerint a PS3 is arculütésként ért. Úgy futot rajta a legminőségibb exkluzíviokon kívül szinte minden, hogy komolyabb igényeim nőttek, és ezt PC-n tudom kielégíteni, pénztárcanyitástól függő kompromisszumokkal. Itt sorolhatnám a borzalmas PSN-t, és az akadozó remastereket is (pl. a Ratcher 3-ban ki tartom egy számjegyű fps-sel is a félórás arénaharcban, de a végére csak lefagyott, már belehalt a szegény Cell).
Mindenesetre védeni a bullshit 4K-s irányt a nagyobb látványbeli előrelépést jelentő IQ-val szemben vagy a játszhatóságon segítő framerate-tel szemben... Én ezt nem értem. (Persze az fps-hez proci is kéne.) És tényleg rossz irány azért is, mert még mindig a kevés megfelelő méretű és árú 4K-s kijelző a piacon, hogy legalább annyira átjöjjön, amennyire átjöhetne (egy a célra alkalmas készülék árából kijön egy felsőközépkategóriás PC, de valószínűleg egy PS4 Pro is mellé, attól függően, ki mit rét kategóriák alatt).
Beszélhetnénk még arról, amikor a Nintendo 64 kapott hardveres bővítése lehetőséget, mely nélkül egyes játékok el sem indultak, vagy amikor a hardcore nintendósok húzták a GPU-t (!), hogy ne diavetítés legyen a Golden Eye.
Fontos, hogy egy játék játékként jó legyen, teljesen igazad van, de ettől még nem üldözni azokat, akik technikailag is igényességet várnak el. Ez egy rendkívül szűk látókörű, leegyszerűsítő álláspont. Egyáltalán nem helyes a kettő szembeállítása. És ezt úgy mondom, hogy több kedvenc RPG-m és stratégiám PC-n is förmedelem volt technikailag sajnos, illetve óriási klasszikusok is bugrengetegek voltak. Lehet kompromisszumot kötni, de a rosszat nem kell védeni. Lehet örülni, ha az ember Shadow of the Colossusokat kap játékként, de annak nem kéne, ha performance-ra is azt a színvonalat kapja.