status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
Hát nem mondom, hogy nem... :-)
Viszont valahol tényleg a húzónevekről szól az egész.
Amikor szerkesztői tanfolyamon voltam, egy Libris arc mesélt az üzletpolitikájukról. Ennek a lényege az volt, hogy M.o.-n kb. 4 író van, akit nyereségesen lehet kiadni (akkor annyi volt), a többieket mind a bestsellerekből finanszírozzák. Más szavakkal, egy Alkonyat vagy Harry Potter eltart tucatnyi tehetséges, de leszart magyar írót. Akikre mégsem mondhatjuk, hogy nem teremtenek értéket, vagy a 100 olvasó miatt ne is adják ki a könyvüket, hanem húzzanak a francba.
Én valahogy úgy látom, hogy nem lehet játékoknál sem mindennel bankot robbantani és rengeteg az alulértékelt alkotás, vagy aminek nincs marketingre pénze, stb. Mondhatnánk, hogy mától csak AAA jelenjen meg, de ez kivégezné a játékipart egy pillanat alatt. A költségek így is elszálltak, a rizikó pedig brutálisan magas, mert az elvárások az égbe szöktek.
Látszik, hogy mindenki abból próbál pénzt keresni, amiből csak tud, de a legtöbbeknél ez még mindig arról szól, hogy fuldoklás közben keresi a mentőkötelet, miközben mi meg méltatlankodunk, hogy lehúznak. Legalábbis én így látom.