status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
Nem, a másodrendűt arra értettem, hogy "ássa el magát kurva mélyre", aki nem tanul meg angolul.
Nyilván mindenkire ragad némi angol, ha játékokkal játszik, ugyanakkor mást fog felszedni, ha mondjuk egy multis FPS a kedvence és más, ha egy szerepjáték. És még akkor is a szövegértése részben azon fog alapulni, ami közben a képernyőn történik, vagyis attól még nem fog rendesen érteni angol szövegeket.
Az országban élnek tízmillióan, ebből mennyi lehet, kb egymillió max (?), aki szolgáltatóiparban dolgozik. Pékek, kétkezi munkások, emberek milliói nem találkoznak máshol az angollal, max egy-egy játékban, és bizony ők még a "félrefordított" cikkeknek is jobban örülnek, mint egy olyan szövegnek, amit saját maguknak sokkal inkább félre fognak fordítani.
Amikor én jártam suliba, az orosz volt a kötelező, később opcionálisan választhattunk a német és az angol között. A 80-90 % a németet választotta, mert akkor azt ismertük, a schilling és a német márka volt a menő, nem a font és a dollár.
Ma pedig bizonyos ágazatokban a két idegennyelv (angol + egyéb) a preferált, ha nagy pénzt akarsz szakítani, vagy valamilyen hiány-nyelv, amire meg amiatt van kereslet. De ettől még ne ugassuk már le azokat, akik nem tudnak, vagy csak neadjisten nem szeretnek angolul olvasni/beszélni...