status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
Engedjétek meg, hogy rendhagyó módon hozzászóljak ehhez. Igazad van Moby, és egy kicsit el is engedtem az agyamat:
Na már most valóban gané dolog, hogy lemeznél macerás a remoteplay. Gondoltam, mi lenne, ha már megvetted a lemezt, akkor jogod lenne le is tölteni a játékot netről, hogy aztán a remoteplay kényelmesen használható legyen. Namost ha eladod a lemezt, mi lenne, ha amint más beteszi a gépbe, a te accodról elindíthatatlanná válna a játék. Így viszont a lemez értelmét veszti, semmi szükség rá, csak a játék használati jogot jelentené, amit fasság lemezen átadogatni egymásnak. Plusz miért akarná a sony és a kiadó, hogy valaki a te zsebedbe tegye a pénzt azért, hogy teljes értékű játékfogyasztó lehessen. Ha meg a lemez továbbadhatóságát nyírnák ki, megint értelmét veszti a lemez. Egyedül azért látom még értelmét a fizikai terjesztésnek, mert nem mindenhol repkednek a 20-50-100 megabites netek, így van akinek egyszerűbb a boltban megvenni, mint letölteni. Plusz van aki szeret gyűjteni :)
Viszont a digitális verza óriási lehúzás, és bukási lehetőség jelenleg. Ott az lehetne megoldás, hogy azt mondhasd, hogy oké, én ezt a játékot 10%-nál befejeztem mert szar, nem akarom tovább játszani, letiltanák a játékot a gépedről, és csak azt kellene kifizetned, amennyit játszottál vele, meg mondjuk még X%-ot levonnának ilyen-olyan díjakra.
A Sony/MS felől pedig az lenne a legjobb húzás abban az esetben, ha hibás a játék, hogy te azt mondhasd, hogy a hiba miatt kéred vissza a pénzed, és azt a játék készítőjén hajtaná be a Sony/MS, plusz jól meg is büntetnék őket, amiért szart adtak ki a kezükből.
Gazdaságilag ezzel az a baj, hogy nem a kiadó, és a konzolgyártó járna jobban, hanem a gémer. És talán pont ezért nem halad ez az ügy sehová.