status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
Én c64-gyel kezdtem, még a szemét nyugatról hozta be apám a 80-as években, mert itt nem lehetett kapni persze semmit sem. Kazettás volt nyilván, lemezmeghajtó akkor még talán nem is volt. Fejállítás itt is ment ezerrel, nem volt garancia, hogy valami el is fog indulni, attól hogy megvolt. A lemezmeghajtó azért óriási ugrás volt, kényelmi szempontból is. Kétoldalas lemezek, lyukasztó meg forgatás :D
Gyári játékunk sose volt, venni se lehetett, de szerzői jogi törvény se volt, az újságok maguk árulták a kalózszoftvereket full legálisan. Ma már ez elképzelhetetlen, mintha mondjuk az ign-ről tudnál letölteni játékot kb.
Ja, Defender of the Crown óriási volt, nekem nagy élmény még a 4X stratégiai játék, a Supremacy és főleg a zenéje. Azt a zenét sokáig el tudtam hallgatni. Volt még ezer, kevésbé ismert játék is nyilván, magyar szöveges kalandok (pl a Sziget) és a Mercenary, ami egy béna Elite klón volt, de nekem az első ilyen játék.
Amigára nem volt pénzem anno, nekem ezért az kimaradt, 93-ban váltottam PC-re, azt le tudtam a szüleim torkán nyomni, hogy kell az iskolához. 386 DX, talán 4 mega ram, ha jól emlékszem. Nyilván dedikált gpu akkor még nem volt. Doom szépen ment rajta és a Mortal Kombat is és ez számított kb. Azóta magam fejlesztem a gépeimet, most i7 13700, rtx 4080, 32 giga ramánál tartok, csak ajándékba vettem prefab gépet eddig, meg irodába. Magamnak mindig én raktam össze és büszke vagyok rá, mert semmi köze a szakmámnak ehhez.
Igen, elnézem, hogy 10 évvel ezelőtti játék (Witcher 3) megver szinte mindent, ami ma kijön, hogy az 5 éves CP2077 még mindig az egyik legszebb játék, ami a piacon van, mintha nem lenne fejlődés egyáltalán.