status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
Zóanagyvarázsló #118983 Én az eredeti Doomot bármikor tudom élvezni, a maga egyszerű módján még mindig igazi nagybetűs JÁTÉK. A Doom 64-et is jobb volt először elővenni, mint bármely CoD-ot, BF-et, Killzone-t vagy Halót. De mondhatnék TPS-eket is: a Gears vagy az UC is inkább látványos filmes bohóckodás hozzájuk képest. És ezzel nem azt mondom, hogy mechanikailag rosszak lennének, de a modernségtől vagy az új iskolától nem feltétlen lesznek jobbak sem. Élveztem elővenni a Return to Castle Wolfensteint is.
Az összetettségtől meg gyakran overblown lehet egy játék. Egy régi Total Warnak vagy X-COM-nak van előnye is az újakkal szemben, a Jagged Alliance 2-t meg nem haladta meg semmi. Sok régi, működő stratégia van, lásd sakk. Húgommal meg Diablo 3 után vettük elő az általa nem ismert első részt, és jobban tetszett neki. Jó móka volt a co-op. (A D3-ban időlimites eventként benne van az első rész, vagy valami hasonló, ami poénnak jó, de valójában nem az igazi.)
Vagy ott a Psychonauts. Kiváló lett a második rész, szebb, folyékonyabb élmény, jobb kamerakezeléssel. Csak ettől még ott a humor, a sztori és néhány igazán emlékezetes pálya az első részben, a játékmenetben pedig gyakorlatilag nincs is óriási eltérés.
A Dragon's Dogma meg tipikusan az a játék, melynek új korában is voltak esetlenségei, de bizonyos dolgokat más azóta sem csinált meg, nemhogy jobban. OK, a Monster Hunter biztos letudja fedni azoknak az igényeknek egy részét, de aki klasszikusabb RPG-ben szeretné kiélvezni a DD egyediségét és jó harcrendszerét (gyakran gyenge pontja az akció-RPG-knek), annak nincs más.
Most még megy nálam az FF XII: The Zodiac Age. Jó ötlet volt a remaster, hiszen nyugatra el sem jutott a bővített PS2-es verzió, és egyébként is szépen felhúzták. Vannak betegségei, de sok sekélyes mai szuperprodukcióhoz képest éppen azért is tudom értékelni, mert klasszikus RPG-s vonásokat is hoz. A gambit system nyilván a maga idejében volt friss, a Dragon Age is átvette, de nem jut eszembe olyan RPG, mely meghaladta volna.
Kell a fejlődés, kellenek az új játékok, de messze nem mind régi játék létjogosultsága szűnt meg. Nem véletlen, hogy a platináim több mint fele PS2-es remasterből van. Jobban élveztem a Sly 2-t, mint az inFamoust, pedig az utóbbival játszottam előbb, és mindkettőt platináztam. És a Tools of Destruction sem ért fel az Up Your Arsenalhoz.