status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Zóanagyvarázsló
    Igen, mindez messze van teljes körűségtől, de egy újabb lépés volt az utóbbi generációk után, és valamennyire lépéskényszerbe is hozták a Sonyt. Nekem nyilván PS1-2-3-ként kellett a PS3, ahogy az XSX is Xbox-360-One-SX-ként. Mivel PC-m végig volt és valamilyen szinten az ezekben való előnyei miatt is mindig lesz, így az adott. És éppen ezért nagyon fontos a cross-save is. De ez nyilván azzal is összefügg, hogy így tudok különböző lokációk között gép nélkül mozogni, illetve kölcsönadni az XSX-et. Már aminél lehet, a cross-save hiánya nekem a gyakorlatban ingerlő, mivel használom és használnám még többet. Legalább VRR van. Amióta VRR-mentes tévén használom, azóta tudom, hogy a hiánya érezhető. (De ha PS-en a dinamikus felbontással erősebben játszva lefelé jobban rámennek a fix fps-re, akkor persze ott kevésbé gond, de még hosszú lesz ez a generáció.)

A friss exkluzív ehhez képest számomra maréknyi (és az is futószalagon megy: lásd millió Ratchet, n+1. Uncharted? GoW: Ascension). Szellentés a tornádóban. Szeretem őket, de kihagyhatatlan élményeket nem kaptam. Egy SMB vagy egy Link to the Past sokkal inkább ez a kategória, mint egy Uncharted. A Jak & Daxter: The Precursor Legacy máig a legmeghatározóbb PS-es élményem, de az egy Banjo-Kazooie-klón, és azt is a Psychonautshoz méricskéltem. Na jó, az Okami, az ICO és a DMC jut még eszembe. Értem én a rajongást, de én nem rajongok. A GoW-ot a jelenség és a mitológia miatt végigjátszom, de nem vagyok ráfeszülve, hiába ott az SSD-n. Exkluzívokért Nintendót vennék (kb. a Wii óta írok az SG-re, és azóta ezt mondom), csak jobb hardver és ökoszisztéma kellene tőlük. A gyengébb látványt ugye elfogadnám, de hozzátársuló gyenge performansz és drága hardver/szoftver már nincs rendben. Még a cross-save PC-vel és Xboxszal is eléggé kiterjedt, de a cross-buy már nem. A handheldség nem érdekel, de a szállíthatóság miatt a kis méret nem rossz (XSX is befér hátitáskába, nem erőltetem, de reális tömegközlekedésen vinni, a PS5 már macerásabb lenne).