status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
Zóanagyvarázsló #117555 Sokan vannak még:
De az mind áll, amit Moby mond. Sokan nem az árcsúcson vettek VGA-t, vagy ha mégis, az előzőt is ennek megfelelően adták el, így enyhítve a pénztárcába nyúlás fájdalmát.
Én sem akartam VGA-t venni, az 1060 még most is használható bizonyos szinten, mert lássuk be, az a játékipar szintjén a jeghegy csúcsa, ami 1080p-ben nem lőhető be vele jól a mai napig. Így konzolt se terveztem, de mivel úgyis vettem tévét (CX), felmerült, hogy kellene hozzá méltóbb eszköz, amivel ki is hazsnálható. Ez lett az XSX, mert erős BC-ben, és tud VRR-t (a VRR miatt vettem a tévét, innentől fogva fura lett volna PS5-öt venni hozzá), és ezek játékosként és technofilként is érdekelnek.
Na meg a Game Pass. Aztán mgésicsak tudtam jó áron VGA-t szerezni, és a meglévővel kibarterelni úgy, hogy mindneki jól járjon, így lett az is. Ráadásul a Game Pass egy csomó játékot felvonultat, mely cross-save-es vagy akár cross-playes az Xbox és a PC között, ami nagyon nagy frankóság. Ráadásul van rengeteg steames és egyéb PC-s játékom, újabbacskák is. Egyszerűen egy, nulláról és drágán könyvtárépítős, az eddigi ökoszisztámámmal alig kompatibilis platfromra váltani nem a legnagyobb ötlet a világon. Van egy rakat PS3-as játékom, azokhoz is PS3 kell, mert PS5-öt hiába vennék hozzájuk. Azért is vásárlok inkább PC-re, mert hosszabb távon és szabadabban nyúlhatok tutira hozzá (mennek 20-30 éves játékok is nálam). A multihoz meg kéne még egy előfizetés a Game Pass mellé, mert azért is milyen jó fizetni. Pláne, hogy érintenek a modok és a stratégiák. Ugye, ha a játékok, sőt exkluzívok miatt kell gépet venni, akkor talán az is elképzelhető, hogy valakinek nem a maréknyi Sony-csoda kell. Azért a PC-s GoW-ot előrendeltem, remélem, a portolást átvevő Nixxes gatyába rázza rendesen, a HZD-be is belepatchelték utólag a DLSS-t.
A natív 4K kevéssé érdekel, nem látszik annyira. A Controlt (gyakorlatilag ingyen volt jogtisztán az Ultimate) inkább 720p-ből DLSS-ezem fel most 4K-ba, így ultrán ~100 fps, és frankón folyékony. Mert PC-n én döntöm el, hogy mennyire performance a mode, és hiába jó gép az XSX vagy a PS5, hiába van végre választási lehetőség konzolon, ebben éppen úgy, mint a visszafelé kompatibilitásban, a PC előrébb jár, ha valakinek számít.
Szóval az egy elég összetett kérdés, hogy miért és mennyit kell fizetni, nem annyi, hogy megnézed az Árukereseőn az árakat, és szörnyülködsz. Az egyéni igények és pénztárca nyilván meghatározó. Egy kívülálló a saját nézőpontjából joggalk mondhatná, hogy itt embertelen mennyiségű pénzt költenek konzolos játékokra. A 30 ezres árcéduláktól én is leszédülök a kanapétól, pár darabból kijön egy túlárazott VGA.