status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • csgj
    Sziasztok! Hozzám hétfőn érkezett meg a PS5. Konzolvilágtól rendeltem még szeptember 16-án, nem sokkal éjfél előtt. :D Kértem hozzá plusz kontrollert, ötezerrel olcsóbban a rendes áránál.
    Eddigi használata alapján meg vagyok vele elégedve. Egyetlen apró negatívum persze az, hogy kicsi az SSD. Amint feltettem a Cyberpunkot és leszedtem rá a felhőből a mentéseket, 500 giga körül volt a szabad hely. :'D
    Viszont tényleg brutálgyors a masina, és mellette még halk is. (Ami a zajos PS4 Pro után nagy áldás.) Bár lemezes játéknál nagy ritkán valóban megpörgeti a lemezt, amit lehet hallani, de még az is csendesebb a PS4-es zúgásnál.
    Másik dolog: egyébként rohadt nagy a gép. :D

Aztán eszembe jutott, mennyivel jobb lenne végre kihasználni a HDR nyújtotta lehetőségeket, mert nekem még a PS4 Pro idején is ugyanez a budget Samsung 4K tévém volt, amiben nincs local dimming, és a wide color gamut is hiányzik, tehát nem érdemes vele használni a HDR-t. (Alapból kikapcsoltam PS4-en és most PS5-ön is.) A tévémen ugyan az SDR kép szépen be van kalibrálva, mindig is tetszettek a színei, a fekete mélysége stb., de nyilván ma már nem ez a mérce...
    Év végére vagy jövőre tervezem új tv vásárlását (de lehet nem lesz belőle semmi). Vannak ma már olyan tévék, amik premium HDR-t nyújtanak, olyat, ami teljesen jó minőség játékhoz, de max 200 ezer körül mozog az ára? (Na jó, max 250 ezer.)