status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Ulthanito
    Szóval az van, hogy az fps nézet végtelenül leegyszerűsíti azt, amit látsz. Legnagyobb rákfenéje az, hogy hiányzik belőle az, ami az emberi tájékozódás egyik kulcseleme: a perifériás látás. Enélkül pedig nem látod, ami a vállad mögött-mellett kicsivel történik, így reagálni sem tudsz rá.

Mondok konkrét példát. Kingdom Come: Deliverance, ami egy lovagszimulátor lenne. Belső nézetes, és harc közben csak azt hallod, hogy valaki irdatlanul kalimpálja a fejed, fogy az életerőd. A valóságban látnád a perifériás látásoddal, hogy hol is van, és reagálnál rá, de fps-ben ezt nem tudom megtenni.

Nem az orr a lényeg, hogy azt látnod kell vagy kéne, ezzel is csak szemléltettem, hogy a játékokban a belső nézet mennyire suta, engem zavar.

És akkor ide már hozhatnám a másik kedvenc témám a belső nézethez, a bevérző képernyőt, ami szerintem a játékfejlesztés legalja. Mi a faszom vérzik be a képernyőn? Az mim ami vérzik? Ha lábon lőnek, az életben sosem vérzik be a "képernyőd", sosem fogod ezt látni, ha már azt próbálja szimulálni, mit látsz.

Oké, hogy 10 éve ez még sikk volt, de könyörgöm, 2020-at írunk. Annyiféleképp lehetne érzékeltetni, hogy megsebesülsz. Például elkezdesz sántítani, vagy összegörnyedsz, vagy pontatlan lesz a célzásod, vagy nehezebben mozogsz, vagy szédülsz, homályosan látsz, ezek egyikéhez sem kell a bevérző képernyő.

Szóval ezek miatt utálom az FPS-t.