• Darth Sith
    #2
    "Snowden elmondta, hogy "nagyon kényelmes életvitelt" adott fel, Hawaiiban élt barátnőjével, 200 ezer dollár körüli éves fizetése volt és stabil karrierje. "Ám mindezt kész vagyok feláldozni, mivel nem tudom jó lelkiismerettel eltűrni, hogy az amerikai kormány lerombolja a magánélethez fűződő jogot, az internet szabadságát és a világ népeinek alapvető szabadságjogait az általa titokban kiépített masszív megfigyelő gépezettel" -"
    A múltkori Manning-es cikknél, amikor arról volt szó, hogy a wikileaks-es szivárogtató srácból is példát akarnak statuálni, akkor kb ugyanezt mondtam. Hogy a módszere lehet, hogy nem volt megfelelő, de a jó cél, a morál és a lelkiismerete vezette, hogy mindenki megismerje azt, ami ott folyik.
    Ennél a srácnál ugyanez történt. Bármilyen jó környezetben is élt, egyszerűen nem tudta összeegyeztetni a lelkiismeretével és egy normális ember elveivel azt, amit ott látott. Nem kérdés, hogy borzasztóan megfogják érte hurcolni, hiszen ismét egy kényes dolog derült ki a hatalomról.
    Amúgy elgondolkodtató, hogy a szabadság földjén, ahol a FREE kulcsszó kb minden második mondatban benne van, ott ilyesmire legfelülről legális, jogilag megtámasztott engedélyt adnak. Elgondolkodtató, hogy a legfelsőbb vezetők milyen elvekkel és morállal rendelkeznek, ha szerintük ez megengedhető.

    Remélem, hogy ők ketten példát mutattak sokaknak, akik a "tűz" körül vannak, és egyre többen fognak beállni mögéjük, és kihozni hasonló dokumentumokat. Ha ezt nem sikerül elfolytaniuk, akkor hosszú távon talán van remény egy nyitottabb, jobb társadalomra. De ha megbuknak, akkor pont az ellentéte fog megvalósulni, amely a hatalmon kívül senkinek sem lesz jó...