Mi védi meg a mentális betegeket a kurúzslóktól?
  • salsoul
    Szavamra!, nehéz kérdést feszegetsz.

1) A kuruzslók ferde eszméiben általában van egyfajta önvédelmi érvelési csavar, amitől az ilyen eszme „kiérvelhetetlenné” válik az emberek fejéből.

2) Remény nélkül nehéz élni, megkockáztatom, hogy nem is lehet és nem is érdemes. Sok embernek ezek a kuruzslók jelentik a reményt, mert a nem kuruzslók tehetetlenül, sokszor beleszarok mód csak pislognak.

3) Az egyház, a vallás az egyik legnagyobb kuruzsló. Szorosan mellette a bulvár. Politikusok... nyugdíjemelés...

4) A nem kuruzslók sokszor trehány beleszarok módon dolgoznak és csalódunk, és aztán általánosítunk az összes nem kuruzslóra (vagyis hivatalosan kuruzslóra) és más utakat keresünk.

5) Szólás és vallásszabadság van, és demokrácia van. A népnek kellene kivetnie magából a mocskot.

Konklúzió.
    Szar az egész. Rendet tenni szerintem nem lehet.
    Itt csak a természetes lemorzsolódás, kiszelektálódás tud segíteni.

===

A valahol láttam egy kis ismeretterjesztő filmet a csótányokról. Ki akarták irtani őket valahonnan. Cukros csapdát kaptak és idővel – azt mondták – immúnisak lettek a csapdára, megutálták a cukrot.
    Szerintem viszont nem lettek immúnisak. Egész egyszerűen a genetikailag a cukorra fogékony vonalat szépen sorban kinyuvasztották, és azok jutottak élettérhez, akik genetikailag nem vonzódtak a cukorhoz. Na és hasonlóan kell itt is majd ostobáknak kiszelektálódnia.

Fájdalom időnként a szeretteinket is kiszelektálódni látni.
    De ez egy fölöttünk vagy rajtunk kívül álló természetes folyamat, csakúgy mint az élet maga. Reménykedni és próbálkozni azért lehet.

Általában mindannyian makacson a saját eszünk és érzelmeink után megyünk, mely tehát vita tárgyát nem képezi. Felettünk álló, általunk elismert úgynevezett tekintélyekre hallgatva tudunk eszméinken változtatni. Meg olykor a szükség szavára.