• karesz6
    A gondolatot elsősorban nem a dinamó szülte:) hanem sokkal inkább azt hogy a SETI nél iszonyatosan értelmetlennek tartom rádiójelek után kutatni... Ha értelmes civilizáció kommunikálni próbál velünk a közelben már rég látnánk ha messzebb van akkor annál jóval komolyabb problémákba ütközik a jel észlelése szerintem. Sok értelme rádiójelek után kutatni szerintem nincs, egyszerűen nem praktikus. Egy ideig volt értelme ma már nincs. Ha tényleg akarjuk a seti-t akkor az szerintem inkább legyen végletesen kattant elméleti fizikusok játszótere akik agyament ötletekkel jönnek elő hogy hogyan észlelhetnénk egy nagyon fejlett civilizáció nyomait. Ma olyan jelek után kutatunk amiket ismerünk ellenben egyetlen dolog biztos felőlük: csillagközi kommunikációra nem praktikus. (még a naprendszeren belül is korlátozottan) Ha ennyi pénzt kültünk ennyire minimális esélyekre miért ne költenénk arra hogy néhány kattant figura ötleteljen azon hogy mégis mi lenne praktikus és azokat figyelni. Ebből még akár kisülhet egy jó ötlet is míg a rádiós hallgatózásból... Nekem simán csak időpocsékolásnak tűnik. Ha fizikailag lehetetlen hatékonyabb kommunikáció akkor az azt jelenti hogy se ufók nem jönnek a földre se nem fogjuk hallani őket ha pedig létezik ennél jobb módszer akkor meg miért szenvedünk a nyanvadt rádióval? Miért nem ötletelünk inkább a jobb módszereken?