• Zero 7th
    #201
    Én kicsit más irányból közelítettem:

    "A Természetben semmi nem él önmagáért."
    A természetben MINDEN önmagáért él. Táplálkozni és szaporodni akar minden egyes élőlény, és nagyjából semmi mást. A legtöbb esetben ezt más élőlény kárára teszi.

    "A folyók nem isszák a saját vizüket."
    A folyók működése tisztán fizika, az óceánokat érő napsugárzás párologtatja a vizet, ami aztán a szárazföld fölött kicsapódik, és lefolyik a felszínen, vissza az óceánba. A megszemélyesítése, hogy bármit is inna teljesen szükségtelen, és retardált gondolat.

    "A fák nem eszik a saját gyümölcsüket."
    A fák, meg úgy általában a gyümölcsök ARRA VALÓK, hogy az állatok megegyék őket. De ez sem "önzetlenség", hanem homlokegyenest az ellenkezője, pont, hogy "önzés", mert egyetlen célja az egésznek a magok szétszórása az állatok segítségével.

    "A Nap nem önmagát melegíti."
    Hasonló a folyóhoz, ez fizika. Megszemélyesíteni a folyamatot szükségtelen és ostobaság, a Nap nem azért meleg, mert az bárkinek is jó, hanem mert nem tud máshogy működni a világ. És egyébként de, önmagát is melegíti.

    "A virágok nem maguknak illatoznak."
    Ugyanaz, mint az előbb a gyümölcsöknél, de maguknak illatoznak, hogy magukhoz vonzzák a rovarokat, hogy azok beporozzák őket. Színtiszta "önzés", mások saját célra kihasználása.

    "Másokért élni, ez a Természet Szabálya."
    Fentiek alapján: NEM.

    Asszem ezt a hozzászólást be is másolom faszbúkra az illetőnek, ha már így megírtam...