• Meridian
    #174
    Én meg Mensa HungarIQ-ásként úgy tudom, hogy az a teszt, amit kitöltettetnek a belépés feltételéül, azt 10 évente újra kalibrálják, azaz sokezres (értsd min 20ezer) mintán újra számolják/mérik a statisztikai "kalap" görbéjét, hogy belőjék hol van a 100-as pont (a kalapgörbe csúcsa, az átlag) és hol van a felső 2%-os határ (ez szükséges a tagsághoz). És ez elég költséges mulatság, ezért a teszt végén nem adják azt meg neked, hogy mennyi jó válaszod volt és melyeket hibáztad el, mivel próbálják a feladatokat minnél tovább titkosan kezelni.

    Amikor elmentem ezt a tesztet megírni, előtte volt egy poénos, stressz-levezető előadás, amelyben szóba került az is, hogy az átlagos IQ folyamatosan emelkedik, minden kalibrálásnál 1-2ponttal (vagy %-al) mindig feljebb és feljebb kell emelniük a pontozási mércét, azaz az emberiség átlagos IQ-ja folyamatosan emelkedik. Persze ebben az is benne van, hogy ez a teszt nem tesz különbséget a nigger az ázsiai és a fehér emberek között, sem pedig lakhely szerint nincs különbség téve. Az egész világon ugyanez a teszt megy - ez egy olyan teszt, amihez nem iskolai vagy lexikális tudás kell, hanem értelmezési készség és pusztán logika. Meg némi memorizálási képesség is, azaz műveleti memória, nem pedig emlékezőtehetség.

    Persze ettől még a nyugati világ "fehér" emberei közt az átlagos IQ szint az csökkenő tendeciát mutat, és más országok más népeinél meg fejlődést...