• Cuchulainn
    #152
    "Szóval de. A természetnek nincs semmiféle hippik és zöldbalfaszok által vízinoált egyensúlya. Az állatok addig terjeszkednek, ameddig tudnak és akkor a populáció összeomlik és keződik elölről..."

    Ez sem igaz. Bizonyos állatok valóban így tesznek, mások viszont nem. Különböző fajok különböző stratégiákat alkalmaznak ennek a problémának a kezelésére. Különösen a csoportban élő intelligens állatok (de sok másik is) nagyon is hatékonyan szabályozzák azt, hogy hogyan osszák be a forrásokat. A "felesleges" egyedeket elűzik, sőt ha erre nincs lehetőség meg is ölik a fajtársaik, és még bőven nem azon a ponton amikor éheznek, hanem már amikor elér a létszám egy bizonyos küszöböt. (Ez az alapja minden territoriális viselkedésnek)
    Ha beteszel 10 pockot egy lezárt gabonamagtárba akkor megtörténik amit mondtál, de ha beteszel 10 elefántot egy lakatlan szigetre akkor nem. Ha igaz lenne amit írtál akkor az elefántok már régen felzabáltak volna mindent afrikában aztán kihalnak. (Az ember előtt gyakorlatilag nem volt lényeges természetes ellenségük)