• NEXUS6
    #183
    "Tőlem bármilyen mélyre ledughatod a fejed a homokba, mert ezen bizony nem álmodoznak, hanem dolgoznak ezerrel."

    Aha. Ezért csinált a Sony meg az M$ is egy hw tekintetében egy combosabb játék PC-vel felérő konzolt. A Sony megvette a Gaikai-t, amin majd a PS3 játékokat fogja futtatni, hogy biztosítsa a kompatibilitást. Tartok tőle, hogy a M$ is hasonló céllal csinálja a saját kis felhőparkját. Szal nem kevés az, amit a felhővel manapság meg lehet csinálni, de nem ugyan az a szint, mint egy asztali, erős hw tud.

    "Francokat. Szerveren bent csücsülhet az egész játék egy piszok gyors memóriában, előre generált adatbázisokkal. Ha ez egy-két terabyte, akkor annyi. Töltési idő is a múlté. Kalózkodás, warezelés, illegális használat szintén. Nincs még milliárdnyi legyártott műanyag "hulladék" amiket szállítani is kell - a gyártásról nem is beszélve.

    Ma már a hálózat sem gond, HD filmek keringenek mindenfelé, a játéknak sem kell sokkal nagyobb adatforgalom (felfelé kell még küldeni a kontroller adatokat)."
    Örülök, hogy a szíveden viseled a környezeti kérséseket is. De pl. a töltési idő az egy dolog a grafikai minőség meg egy másik.
    A CiiNOW is arra tér át, hogy nem pusztán a képet küldik a kliensnek, hanem grafikai alapelemeket. Így csökkentve a sávszélességet, a felhőnél jelentkező számítási igényt, és viszonylag növelve a minőséget.

    Ha annyira buli lenne a felhő-géming, akkor a Gaikai vásárolta volna meg a Sonyt és nem fordítva, gondolom!
    ;)

    "Itt is rosszul számolsz, ugyanis beruházol egy hardverbe, amit aztán az idő 5 százalékában használsz. A szerver olyan, mintha a maradék 95% időben átadnád másnak, hogy játsszon rajta. A nyereség persze nem nálad fog realizálódni."
    Remek, ma már mindenki úton útfélen szerverparkokat épít, és ki használja őket? Hát én, meg a többi júzer. Kinek adsz el ilyen fölös képességeket, ha van egyáltalán, a NASA-nak? Miért neki neincs szerverparkja? Dehogynem!
    Egy szerverparkot aztán ugyan úgy a csúcs igénybevételre kell számolni, mintha a konzolokkal biztosítanád a szolgáltatást. Mert mi van, ha a tervezettnél többen akarnak jáccani? Simszitizés a köbön?
    ;)

    "Sokkal jobb grafikát kapsz és többet fogsz érte tejelni. C’est la vie."
    És az a jobb grafika honnan lesz? A konzolban most van egy csúcs grafikát biztosító hw. Egy ugyan ilyenhez mégha virtuálisan összekapcsolaható, de alacsonyabb teljesítményű GPU-kat is használunk összességében ugyan az, vagy nagyobb számítási képesség kell, mint ami a konzolban van.

    Namost előbb utóbb persze eljut a felhő-géming is arra a szintre, hogy mindenkinek egy a jelenlegi, vagy annál jobb szintű grafikát biztosítson. De mikor, 5 év múlva? Akkor viszont hol lesznek a legerősebb asztali hw-ek?