• Papichulo
    Nem kivantam nyilatkozni a console jovojet illetoen. Szerintem az is beszedes, hogy az sajat xbox-omat sem kapcsoltam be honapok ota. Lehet, hogy ez csak ilyen old-school dolog, de en is szeretem ha az alkalmazasaim nem fuggenek a nettol es en sem ertekelem pozitivumkent ha addicionalis infrastrukturalis beruhazasokat varnak el tolem a mar korabban kifezetett termek maradektalan hasznalatahoz. Majd meglatjuk, hogy az xbox1 (fantaziadus nev) milyen kimpromisszumokat kovetel ezen a teren, de - hacsak nem lesznek ezek nagyon restriktivek - akkor ketlem, hogy ez okozna a bukasat. En remelem, hogy - eppugy, mint a PS4 - ez is sikeres lesz es komoly konkurencia fog kialakulni a ket iden megjeleno console-ra irt jatekot minoseget illetoen. Ezen mindenki csak nyerhet. Ellenben ha elbukik mind a Sony, mind az MS keszuleke, akkor jo esely lesz ra, hogy casual mobil platformokra native jatekokkal kell kihuznunk a kovetekezo par evet, mivel kizarolag PC-re kevesen fognak fejleszteni, igy pedig az AAA jatekok szama elegge meg fog csappanni, ami a fejlesztoi kapacitas es felhalmozott tudas eros erodaciojahoz vezet, ami kicsit tavolabbra tekintve semmikeppen sem jo.

Visszaterve az erdeti gondolathoz, en azzal kivantam vitatkozni - az itteni nagy jatekfejlesztok elleneben :) - hogy a cloudban vegzett szamitas, jatekok eseteben lehet-e hasznos vagy sem. Szerintem korlatozottan ugyan, de sok esetben igenis lehet.