XBOX ONE - A Microsoft új generációs konzolja
  • bacaelit
    #894
    Pár napja a NeoGAF tag és ipari "besúgó", Thuway beszámolt arról, hogy az Xbox One-hoz a következő hetekben érkezik egy driver frissítés, ami igencsak izgalmas dolgokat hozhat magával. Szerinte az update egy 10%-os teljesítménynövekedést jelenthet, ami már önmagában is elég mackós.

    Arra a kérdésre, hogy ezáltal az Xbox One képes lesz-e 900p helyett 1080p-ben futtatni olyan játékokat, mint mondjuk az Assassin's Creed IV, csak annyit mondott, hogy erről nem beszélhet. Ez bizony majd csak akkor derül ki, ha valóban megérkezik a frissítés. Nem ritka, hogy a hardverek teljesítményét új driverekkel igyekeznek növelni a fejlesztők, de mindenképpen érdekes, hogy ezt a konzol megjelenése után ilyen kevéssel meglépni a Microsoft.

    Thuway azt is elmondta, hogy még amikor Orbis és Durango néven emlegettük a next-gen konzolokat, akkor még joggal hihettük, hogy az utóbbi lényegesen erősebb lesz. "2012 elején, amikor a PS4-ben még csak 4GB GDDR5 volt, akkor az európai fejlesztők azt mondták: 'a Durango minden szempontból megeszi az Orbist reggelire'. Aztán persze jött a hivatalos PlayStation 4 leleplezés és "amikor bejelentették a 8GB GDDR5-öt, egyes fejlesztők köpni-nyelni sem tudtak"

    Hasonlót olvastál? :)