XBOX ONE - A Microsoft új generációs konzolja
-
Mi ebben a furcsa?
1, Az XBO kicsit drágább de cserébe kapok Kinectet ami nekem kell (és nem mellesleg tudom, hogy jó játékok vannak/lesznek rá szemben a Pseye-al). Valamint kapok egy Fifa14-et amit valószínűleg szintén megvennék.
2, Maga a készülék egyébként szerintem szintén jobban néz ki.
3, Üzletpolitika: Nálam ebből a Sony a negatív etalon. Az a cég aki bármilyen termékére ráteszi a 1.3-1.5x szorzót csak azért mert rajta van a neve. (Hifinél, TV-nél mindenképpen - nem véletlenül most adtam el az utolsó Sony terméket itthonról). Amit a PS3 esetében csináltak az meg kimeríti nálam a főgusztustalanság fogalmát - igazából meglepő, hogy csak nálam, mindenki más tapsikol nekik: a, hardver PS2 kompatibilitást ígértek, de kiszedték, a linuxot lenullázták a martketing hazugságukból (A Ps3 szupererős, 2x gyorsabb mint az X360) semmi nem lett, ezek után én azt sem hiszem el ha valamit kérdeznek, és pont ezért kezelem iszonyatos nagy fenttartással, hogy a PS4 annyival erősebb lenne az XBO-nál. [Szerintem max a hangyafasznyi jelző illik ide].
4, Ez szintén üzletpolitika, de amit most csinálnak marketing szintjén az szánalmas, mint az óvodások mutogatnak az XBO-ra és az MS-re, hogy bibibii nálunk ez nem így van, de egyetlen eredeti ötletet sem láttam tőlük, ez a fenti meg nem egy komoly cégre vall hanem egy szedett-vedett társaságra (mondjuk én annak is tartom a Sonyt, tehát nem hazudtolták meg magukat). Azt viszont csak kisbetűvel elvétve közölték, hogy mostantól fizetős náluk is a multi, de kétségtelenül jól adták elő mert a PS3 közösség aki eddig ezért röhögött a boxosokon, most nem szidja érte a Sonyt).
5, Játékkínálat; már korábban is leírtam, az exkluzív játékok abszolút az XBO oldalán nyerők, a PS4 jelenlegi kínálatából egyet sem tudok kiemelni. Killzone-t PS3-on sem játszottam végig, gyanítom most sem lesz jobb, a driveclub a forzához képest egy gyerektaliga - más meg cimről sem jut eszembe. Viszont Halo, Forza, Fable nélkül nekem nem gép egy gép. A multicímeket meg gyak. szinte mindegy lesz min játszom.
Remélem elég részletes és kimerítő volt a válaszom. Ha valami nem tiszta kérdezz nyugodtan, de a lenti "tanács"-ra nekem abszolút nem volt nehéz a döntés, annyira egyértelmű mint az 1x1!