1471833_369380846551878_9126668196289529
  • PetruZ
    #233
    Akinek már a trailer sem tetszett, valóban ne nézze meg. A kezdő duplarész pont a legrosszabb, a következő kettő már tűrhetőbb. És van még egy ritka idegesítően debil mellékszereplő, aki erőltetetten kell, hogy továbblökje a sztorit több ponton.

    De ahogy írtam: a setting egész jó. Egyfajta tompított "wretched hive of scum and villainy" valahol a Galaxis szélén, amit nem ellenőriz senki, de a First Order próbálja rátenni a mancsait (még nem igazán derült ki, hogy miért, mert semmi értékes nincs a környéken), ezért a Resistance megpróbál beépíteni egy fiatal, elég zöldfülű New Republic pilótát (harci tapasztalata és érzéke azért van hozzá, nem nulláról kezd), aki egész életében apa kedvence volt és nem sok önállóság szorult bele, de megpróbál a saját lábára állni. A helyszín egy óceán közepén csücsülő állomás, amelynek fő látványossága az ászpilóták (akik egyben a hely védelmezői is) versenye. Az NPC-k jópofák (pl. az opportunista Mama Z, a két laza alkatrész-kereskedő, vagy azokat a fura, ugráló halcsigákat áruló drabális figura) és a közvetlen ismerős mellékszereplők sem mind hülyék, bár az, hogy a mentorszerepben lévő arc pont Yaeger névre hallgat, kicsit... meh.
    A sztoriban viszont kicsit sok a véletlen és szerencsés esemény, ami ettől lesz kiszámíthatóbb. Túl sok az ostoba vicceskedés is, főleg a főszereplő részéről (bár a Rebels első fele sem volt az a fáklyásmenet a gyerekes Ezrával). Az látszik még, hogy BB-8 muszájból van betolva a képbe, mert cuki, meg aranyos és legyen egy állandó összekötő kapocs a filmekkel (viszont így is fura, hogy Dameron mennyire lazán hátrahagyja a srácnak). A FO még eléggé a háttérben van, de Phasma és valami nevesített beosztottja már felbukkant.
    Az eddig látottak alapján én azért végignézem, aztán meglátom, mi sül ki belőle.