Mi az élet értelme? Kik vagyunk? Miért vagyunk itt?
  • Zephyr Retiring
    Persze ez csak egy elmélet (amíg nincs bizonyítva) de ha abból indulunk ki, hogy a lélek is valamiféle energia (én így gondolom), akkor ugyanazok érvényesek mennyiségileg mint az energiára.
    Emlékeztek? Én ellenzem az (élőlények) emberek születésszabályzási elgondolásait.
    Az okom roppant egyszerű. Minden élet ideiglenes és tart ameddig tart.
    Ha eljön az ideje a természet elrendezi amit kell. Magyarul: aki megszületik az meg is hal. Ha ez nem így lenne, kétségkívül gondot jelentene a túlszaporodás.
    A lélekvándorlásról még egy két megjegyzés...
    Ha elfogadjuk, hogy a lélek maga valamiféle energia, akkor azt is vizsgálni kellene, hogy létezhet e örökké tartó energia. Ha létezhet, akkor a lelket ilyesfélének tudom elképzelni. Kérdezhetnénk, ha tényleg létezik ilyesmi (lélekvándorlás) akkor miért nem emlékszünk ébren az előző életeinkre?
    Úgy gondolom azért, mert minden élet egy új élet "szűz" aggyal és elmével.
    A "programot" mi magunk töltjük bele, és ezáltal alakítjuk ki jelenlegi életünket.
    Szokták mondani: játék az élet. Én pont ilyennek látom. Kapunk egy karaktert, kialakítjuk a személyiségét (tanulás) és bekapcsolódunk az élet sodrásába.
    Minden életünk lehet más. Minden életünket úgy alakítjuk ahogy szeretnénk. Akik kevésbé tanulták meg hogyan is kell ezt, azok úgy alakítják ahogyan tehetik.
    Remélem érthető a különbség? (ahogy szeretnénk - ahogyan tehetjük.)
    Választhatunk sokféle opció közül - tanulás, munka, párkapcsolat, barátok, társaság.
    Vagy egy másik életben nem választhatunk - betegség, születési degeneráció, egészségkárosodás...egyebek. Ezek nem vidám dolgok, de azok a "nagyok" akik ilyenkor is talpon tudnak maradni és boldogulni.
    Sokan elvből nem hisznek az egészben, mondván: akkor bármit megtehetek mindenféle következmény nélkül?
    Hát nem egészen. Bármit amit a társadalom amiben éppen élünk elfogad retorzió nélkül.