844
Mi az élet értelme? Kik vagyunk? Miért vagyunk itt?
  • hihy
    Tőled: "Kezdesz úgy viselkedni, mint egy értelmi fogyatékos"

Mondtam te gyagya, hogy ami a szádból kiesik, vissza is nyomom.
    Nem kell elkezdeni!!!!!!!!!!
    Na pace, sok pace
  • Richard Donkies
    Nekem úgy tűnik, hogy te erőlködsz és trágárkodsz.
  • hihy
    Ne erőlködj, mert valamelyik éned beszarik, és ki lesz hajítva a topicból velem együtt.
  • Richard Donkies
    Nagyon kreatív vagy...
  • hihy
    Pont olyan pofád, mint a segged:
  • hihy
    Azért tettem be kétszer, hátha valamelyik éned felfogja (?!)
  • Richard Donkies
    Most olvasd el szépen még egyszer, lassan, szótagolva, azt amire reagáltál.

Na, peace...
  • hihy
    Az evolúció--#7628

© Richard Donkies
    [Hasznos hozzászólás] [Nem hasznos hozzászólás] | 2013. szept. 28. 23:18 | privát | válasz | #7628
    Mivel az élővilág nem jöhetett létre evolúció útján így egyértelmű, hogy valaki vagy valakik megtervezték és előállítottak. Jelenleg ennél mélyebbre nem látok tisztán.
  • hihy
    Figyelj te aberált agyú!
    Te valóban disszociatív személyiséggel rendelkezel.
    Orvos! Sürgősen!!
    "Mivel az élővilág nem jöhetett létre evolúció útján így egyértelmű, hogy valaki vagy valakik megtervezték és előállítottak. Jelenleg ennél mélyebbre nem látok tisztán."---- #7628

A modoromon pedig ne nyűglődj, mert, ha valami szar kiesik a pofádból, azt tuti vissza is nyomom.
    Na, béke!
  • Richard Donkies
    Azért mondtam, hogy eltévesztetted a házszámot, mert volt itt nemrég (most látom, hogy az evolúciós topikban) egy vita Strepsils-szel a gravitáció intellektusáról meg a hópelyhek alakjának tervezettségéről. Azt hittem azt a vasat akarod tovább ütni. Tudom, hogy nem az a topik, de nekem a kettő összefolyik, mivel mind a kettő javarészt ugyanazon téma körül forog...

De, ha mindenképpen velem akarsz beszélgetni pl a p-pályák viselkedéséről, akkor előbb vázold fel, hogy miképp támasztják alá az evolúciós elméletet az általad bedobott dolgok.

Ha ezt nem tudod megtenni, akkor meg kell állapítanom, hogy csak blöfföltél egy nagyot, hiszen lóf.szt sem tudsz az általad felvetett témákról.
  • Richard Donkies
    Kezdesz úgy viselkedni, mint egy értelmi fogyatékos.

Mikor fogod már felfogni, hogy én az evolúciós elméletről állítom azt, hogy humbug. És nem mondom azt, hogy a teremtés mentes minden kérdőjeltől vagy, hogy a bibliát szó szerint kell értelmezni és ehhez hasonlók.
  • hihy
    "Nem az a bajom az evolúcióval, hogy "kissé hiányos", hanem az, hogy ellentmondásban van a tényekkel."

Mert a teremtés mentes minden kérdőjeltől??????
  • Gézooo
    Zephyr válasza közel áll a megoldáshoz. A tiéd nagyon messze.

Tényeket emlegettél. Oké! Nézzük a tényeket! Tudod, hogy mi a köze a p pályák szögének az EVO-hoz és a tagadásának kísérleteihez?

Tudod azt, hogy hogyan vándorol egy delokalizált kötés elektronja az RNS molekulán? Miért vándorol és mi lesz a vándorlásának az eredménye?

Bizonyára ezeket a "tényeket" nem ismered, nem ismerheted, mert ha ismernéd nem emlegetnél "tényeket" az EVO létével szembeni állításaidban.

Bár, kétségtelenül igaz. Csak az olyanokat lehet megszédíteni a féltudományosság látszatát keltő mellébeszélésekkel akik valóban nem ismerik az evolúció alapjait.

Nem régiben egy egyetemi professzorok Miami-beli összejöveteléről készült filmet mutogattak a youtube-on azzal, hogy lám ők megmondták a tutit. Csak sajnálatos módon az egész filmben egyetlen egy tény sem szerepelt az evolúció megkérdőjelezésével kapcsolatban. Mégis úgy állították be az egészet, mintha ők bebizonyították volna az evolúció lehetetlenségét.
  • hihy
    Nagyrészt egyetértek veled. Sőt!
    DE: "Vagy egy másik életben nem választhatunk - betegség, születési degeneráció, egészségkárosodás...egyebek."---ezeknek semmi, de semmi köze az lélekhez, genetikai hibák felgyűrődése, halmozódása.
    Gondolom, hogy az értelmes élet, vagy egyáltalán az élet megjelenése ott törvényszerű, ahol a természet erre megteremtette a feltételeket. Természetesen a természetnek tökmindegy, hogy hol jön létre az élet, értelem, mert ha a törvényei megkövetelik el is pusztítja azt. Számára nincs prioritás. A Föld anyánknak is tök mindegy, hogy a felszíne olyan-e mint a Vénusz, vagy mint a mostani. Pár kihalást már produkáltak a körülmények.
    Ha lélek pedig nem más, mint valamiféle energia, akkor szvsz, ha "megszabadul" a test koloncától, akkor meg fog (törvényszerűen) szabadulni az évek során szerzett tapasztalatoktól is, sőt feloszlik az "energia tengerben". Ha pedig a természet törvényei megint létrehoznak egy állapotot, ahol meg KELL jelennie az életnek, tudatnak, ott meg is fog jelenni, és az eddigi zavaros energia tengerből kiválasztódik egy sűrűsödés, mely elkezdi a kis önálló életét, melyre évek során rakodnak az ujabb, és ujabb információk, megszületve 'Zephyr Retiring', és hihy.
  • Richard Donkies
    Már nem azért, de szerintem eltévesztetted a házszámot.
  • Zephyr Retiring
    Az adott pályán található elekrton energiája a pálya alakjától is függ.
    Az elektronmag körüli mozgásából származó impulzusmomentumát illetve atompálya térbeli alakját jellemzi.
    Csak tippelek: a mágneses nyomaték miatt?
    Rég tanultam ilyesmit.. :)
  • Gézooo
    Van egy kérdésem. Miért merőlegesen egymásra az elektronok p pályái?

Mert hogy merőlegesek az tény. A szén-oxigén-kén-nitrogén-hidrogén esetében ennek a merőlegességnek különösen nagy szerepe van.

Tehát miért merőlegesek? A Teremtő így teremtette?
  • immovable
    Uhh. Ez horzsolt.
  • Zephyr Retiring
    24. oldalnál tartok..még mindig nem olvastam olyan részt ami újat mondana.
    Azért nem adom fel :)
  • Saintgerman
    A lényeg ennek a végén jön... A google-on megtalálod az egész könyvet.
    Jó olvasgatást.
  • Zephyr Retiring
    Mobilon vagyok (szokás szerint). Ez a link nekem leszedett egy 73 oldalas pdf fájlt.
    Olvasgatom..olvasgatom...bár az elejét eddig magam is tudtam..
  • Saintgerman
    Végtelen szeretet az egyetlen igazság Minden más illúzió

Olvasd el ezt, tisztábban fogod látni a dolgokat..
  • Zephyr Retiring
    Persze ez csak egy elmélet (amíg nincs bizonyítva) de ha abból indulunk ki, hogy a lélek is valamiféle energia (én így gondolom), akkor ugyanazok érvényesek mennyiségileg mint az energiára.
    Emlékeztek? Én ellenzem az (élőlények) emberek születésszabályzási elgondolásait.
    Az okom roppant egyszerű. Minden élet ideiglenes és tart ameddig tart.
    Ha eljön az ideje a természet elrendezi amit kell. Magyarul: aki megszületik az meg is hal. Ha ez nem így lenne, kétségkívül gondot jelentene a túlszaporodás.
    A lélekvándorlásról még egy két megjegyzés...
    Ha elfogadjuk, hogy a lélek maga valamiféle energia, akkor azt is vizsgálni kellene, hogy létezhet e örökké tartó energia. Ha létezhet, akkor a lelket ilyesfélének tudom elképzelni. Kérdezhetnénk, ha tényleg létezik ilyesmi (lélekvándorlás) akkor miért nem emlékszünk ébren az előző életeinkre?
    Úgy gondolom azért, mert minden élet egy új élet "szűz" aggyal és elmével.
    A "programot" mi magunk töltjük bele, és ezáltal alakítjuk ki jelenlegi életünket.
    Szokták mondani: játék az élet. Én pont ilyennek látom. Kapunk egy karaktert, kialakítjuk a személyiségét (tanulás) és bekapcsolódunk az élet sodrásába.
    Minden életünk lehet más. Minden életünket úgy alakítjuk ahogy szeretnénk. Akik kevésbé tanulták meg hogyan is kell ezt, azok úgy alakítják ahogyan tehetik.
    Remélem érthető a különbség? (ahogy szeretnénk - ahogyan tehetjük.)
    Választhatunk sokféle opció közül - tanulás, munka, párkapcsolat, barátok, társaság.
    Vagy egy másik életben nem választhatunk - betegség, születési degeneráció, egészségkárosodás...egyebek. Ezek nem vidám dolgok, de azok a "nagyok" akik ilyenkor is talpon tudnak maradni és boldogulni.
    Sokan elvből nem hisznek az egészben, mondván: akkor bármit megtehetek mindenféle következmény nélkül?
    Hát nem egészen. Bármit amit a társadalom amiben éppen élünk elfogad retorzió nélkül.
  • Richard Donkies
    " igaz, hogy rengeteg minden szól az EVO mellett, azonban itt-ott kissé hiányos, ezért hát a Teremtőt választom, mert az tuti. Mondták!!!"

Nem hiszem, hogy még mindig nem érted...

Nem az a bajom az evolúcióval, hogy "kissé hiányos", hanem az, hogy ellentmondásban van a tényekkel.
    Persze ti ezeket a tényeket vagy figyelmen kívül hagyjátok, vagy másként értelmezitek.

A "mondták"-hoz meg annyit, hogy én kezdtem el kételkedni és kerestem a válaszokat, nem pedig "mondták" és elhittem. Aztán persze elégedetten tapasztaltam, hogy nem vagyok ezzel egyedül.
    Viszont ti tényleg azok vagytok, akiknek "mondták" és azóta is azt hiszitek igaz volt, amivel általános iskolában megetettek titeket.
  • hihy
    Lehet, hogy a Föld lapos. Bizonyítsa be valaki, hogy nem.
    Ja, hogy te tudsz egy csomót? De én azokra azt fogom mondani, hogy a mainstream media, és az "áltudomány" mesterkedése. Hiszen egy igazi "tudós" csoport már bebizonyította, hogy a Föld lapos. És lehetséges, hogy lapos.
    Te: igaz, hogy rengeteg minden szól az EVO mellett, azonban itt-ott kissé hiányos, ezért hát a Teremtőt választom, mert az tuti. Mondták!!!

Lehet, hogy érted???
  • Richard Donkies
    Te, mellesleg, tisztában vagy a "lehet" szó jelentésével?

• hihy
    Tehát földrengés is azért van, mert ugrándozva edz a véglegesre??
    Mondjuk elképzelhető.
  • hihy
    Selejtes lelket örökölt:DD
  • hihy
    Miért, miért.
    Hát azért, mert pár hsz-edben mintha tudós csemete lennél, máskor pedig hülyeséggel (bocsi) díszíted ki írásaidat.
  • hihy
    Nem tudom, komoly-e a felvetésed. Mondjuk igaz. Azonban abból induljunk ki, hogy mivel az emberiség száma kezdetektől fogva csak növekszik, visszajuthatunk az "kiindulási" ponthoz, amikor is az emberi faj pár százezer egyedből állt. Tehát a mostani 7 milliárd lelket csak ki kellett nyomtatni valahogy, valahol. Tehát az rossz felvetés, hogy összeszámoljuk az eddig éltek számát, hiszen mindegyiknek kellett egy különbejáratú lelkecske.
    Ha minden lélek újjászületik, akkor csak idő kérése, hogy Hitler, Nero, Sztalin stb mikor születik újból. Netalán 'Zephyr Retiring' is azért nem akar itt elárulni semmi, mert kiderült, hogy az előző életében valami borzalmasat cselekedett??
  • uwu420
    LOL te teljesen hülye vagy
  • Richard Donkies
    Ejha...
  • Saintgerman
    Az ilyen számításnak csak akkor lenne értelme, ha kitudnád zárni azt, hogy sok Milliád földihez hasonló bolygó létezik és a lelkek száma szinte végtelen. Ezt nem csak kizárni nem lehet, de szerintem logikus is.
    A "túloldalról" szemlélve a növekvő földi inkarnációt, azért "állnak sorba" az ide kívánkozók, mert a Föld egy 'kozmikus ugrásban' van, és ebben a bőrben együtt ugrunk a Földel.

• Richard Donkies
    Te írsz hülyeséget, és ahelyett, hogy ezt beismernéd, azzal vádolsz, hogy kettős személyiséggel rendelkezem.
    De miért?
    A legjobb védekezés a támadás?
  • commissioner
    [URL=http://www.hir24.hu/tudomany/2012/02/07/kiszamoltak-hany-ember-elt-eddig-a-foldon/]"A számítások szerint 107 milliárd ember élhetett eddig a Földön"[/URL]

Tegyük fel, hogy jó a becslés, és tényleg 107 Mrd ember élt eddig összesen (de ha nem is jó, akkor is sokkal többen éltek eddig, mint amennyien most élnek, ez biztos). Ha a jelenleg élők számát kivonjuk, akkor is marad 100 Mrd halott ember. Így azt mondhatjuk, hogy az összes léleknek csak egy kis töredéke van most inkarnálódva fizikai testbe (feltéve, hogy egy időben, egy lélek csak egy testet használ...). Tehát, nem úgy van, ahogy mondod, hanem pont fordítva: a lelkek nagy része most éppen két élet között "alszik"... :)
  • hihy
    Te ezeket komolyan mondod? Avagy netán kettős személyiséggel rendelkezel??
    Próbálkozz!

• Richard Donkies
    "Aztán a végén, hazafelé a zsebében az ember a saját hangja felvételével először elgondolkodik, aztán visszaigazolást keres az események valódiságáról és onnantól lesz érdekes a dolog, amikor talál is."

Aki keres, az talál. De lehet csak azért, mert nagyon akar találni.

Tehát, ha jól értem, te hiszel a lélekvándorlásban és ez hipnózis útján be is bizonyosodott számodra?
    Miért nem mesélsz róla?
    Minden rajta van a felvételen?
    Az is amikor a hipnotizőr beállítja a jelenetet és felvázolja a szituációt?
    Vagy ez csak az én gyanakvó fantáziám terméke?
  • Richard Donkies
    "50-es években a Föld lakossága 2.5 milliárdnyi volt. Most 7 milliárd.
    Tehát durván a különbség 4.5 milliárd, durván egy emberöltő. Tehát a 4.5 milliárdnyi lelket nem hiptonizálni, mert nem volt előéletük?"

Ez logikailag ott hibás, hogy nem tudhatod az elmúlt X ezer évben hány ember élt a Földön. Lehet, hogy mondjuk 50 ezer éve volt már a lakosság 10 milliárd.
  • hihy
    százezernél?--százezernél.
  • hihy
    Mi a titokzatos az előző életedből? Szégyenletes, vagy durva?