Mi az élet értelme? Kik vagyunk? Miért vagyunk itt?
  • Zephyr Retiring
    Ezt majd kifejthetnéd pontosabban is. Szeretek elgondolkozni dolgokon..
    Tehát pontosan kinek is lenne érdeke abból, ha bebizonyosodna, hogy szegről-végről az egyiptomi nép, vagy sumér, vagy akárki kései leszármazottai lennénk?
    Egyáltalán ez lehet érdek valakinek? Tudtommal ez az egész őskutatási mizéria nem is ilyesmiről szól. Számomra legalábbis biztosan nem.
    Nem hinném, ha igazolást is nyerne ilyen vagy olyan kapcsolat a két nép közt, hogy annak az lenne az eredménye, hogy a mellünket vernénk: ugye? Ugye hogy nem megmondtuk? Én nem hinném, hogy a cél ez lenne.
    Ebben a topikban volt már szó érdekes kísérletekről és tanulmányokról arról, hogy gyakorlatilag nem is a jövőnk változik, hanem valamilyen furcsa és lehetetlen módon a múlt. És általa a jelenünk is. Múltunkat hisszük fixnek, közben olyan dolgok merülnek fel, mintha a jövőnk lenne fix.
    Na ez elgondolkoztató. Mert akkor lehet, hogy valóság amit Nostradamus és társai "láttak". És ha tényleg így van, akkor nyugodtan hátra dőlhetünk, hisz úgysem kerülhető el a jövő jövendölése.
    Innentől kezdhetne érdekes lenni a dolog, mert ugye az ősi iratok jeleznek egyfajta jövőképet, miszerint (mi) Nimród leszármazottai mutatunk (ki)utat a mostani káoszból egy jobb élet felé. És ha nem mi, akkor azok akik.
    Mivel egy jobb életről "beszélnek" az írások, felesleges megijedni, vagy akár ellenkezni, vagy megpróbálni gonosz szándékkal a rossz jövő felé irányítani az emberiséget, hiszen nem erről szólnak a jövendölések.
    Mindig is hitetlenkedve fogadtam ezeket az információkat a jövőről, a jövőnkről, mert én inkább abban hittem, hogy a sorsunkat magunk szabjuk meg.
    De egyre jobban rájövök, hogy legfejjebb csak a saját sorsunkat. De nem az emberiségét. Mi van, ha a jövő valóban fix, és a jelenünk szabja meg jövőnket, ami akkor már csak a múlt..
    Amikor régebben olvasgattam az elmúlt életek emlékeiről (ez lenne a lélekvándorlás) megdöbbentett, hogy néha a jövőből is jönnek "emlékek" a hipnózisos emberektől.
    Hogyan? Mi van? Kérdeztem. Az meg hogyan lehet, hogy eljövendő életekről is vannak egyeseknek emlékeik? A múltat még csak csak megemészti az ember valahogy. De a jövőből? És akkor beugrott valami...
    Mi van, ha a jövőlátók (mint pl. Nostradamus is) képes volt ilyen regressziós hipnózisba esni valahogy. És úgy látta a jövőt? Akkor igazolást nyerhetne, hogy a jövőnk valóban a fix pont. A jelen és onnan nézve akkor a múlt is pedig "képlékeny" tehát változó.
    Erről "beszél" a Buddhizmus is: minden változik, semmi sem állandó.
    Semmi? Akkor a jövő sem? Vagy csak a jelenről beszélne? ...
    Érdekek.
    Amíg a világon létezik a pénz, addig mindig lesz érdeke valakinek hatalomra vágyni.
    Ha a pénz megszűnne érték lenni, s újra cserekereskedelem lenne, mint volt a pénz előtti időkben, talán megszűnnének az érdekek is.
    Érdekes lenne egy pénz nélküli és érdekek nélküli világban élni.
    Egészen másfajta élet lenne az..