Mi az élet értelme? Kik vagyunk? Miért vagyunk itt?
  • Zephyr Retiring
    Na igen...végül is minden éremnek két oldala van.
    Az igazságot is lehet hazugságnak beállítani, mint ahogy a hazugságokat is elő lehet adni hitelesen.
    Igazából erről a román ősnyelv kutatásról nem sokat tudok, de talán nekem nem is kell. Bizonyára ez számukra fontos kutatás. Egyébként ez a szép a kutatásban. Hisznek valamiben és kutatni kezdik. Legyen az nyelv, nép, lélek vagy magasabb intelligencia. Tudod mit mondok? Kutassák csak. Aztán ha eljutnak egy szintre, majd kiderül tudnak e tovább is jutni, vagy csak odáig. Talán a kutatások által derülnek ki rég elfeledett dolgok, vagy akár maga a való igazság is.
    Ha a román nyelv kutatása érdekel, jogod van hozzá. Kísérd figyelemmel és ha jutnak majd valahová vagy valameddig, én szívesen meghallgatom.
    Nyilván, ha olasznak születek, akkor az olasz nyelv eredete fog érdekelni. Ha spanyolnak, akkor meg a spanyol nyelvé. De én ide születtem. És a magyar anyanyelvet szívtam magamba. Hidd el, sokat és sokféle emberrel szoktam beszélni ezt a témát. Van köztük olyan mai magyar és történelem szakos tanár is, aki azért hisz még most is a finnugor elméletnek, mert eddig senki sem állt elő jobb bizonyítékbizonyítékkal. Rég beszéltünk, és nem tudom Varga Csaba kutatását ismeri e (meg fogom természetesen tudakolni tőle majd) de mindenképp kikérem majd róla a véleményét. Abban viszont biztos vagyok, hogy a forrásokat szereti és szokta is ellenőrizni hitelesség szempontjából. És ez jó dolog.
    Szóval a román kutatásokról keveset tudok. A magyarról viszont sok az ismeretem.
    És bizony nagyon nagyon sokan kutatják, és keresik a múltját.
    Engem azóta érdekel jobban, amióta megtudtam, hogy a magyar nyelv tartalmazza a legnagyobb szókincset a világon, ebben a nyelvben van a legrészletgazdagabb beszéd és értelmezés akkor ha szembeállítjuk a világ bármely ismert nyelvével.
    Azért ez elgondolkodtató. És szerintem érdemes foglalkozni vele: miért?
    Egy nap talán ebből a kutatásból jön meg a válasz arra kik vagyunk...

Aztán majd lehet azon gondolkodni, hogy akkor most hogy is legyen tovább..