844
Mi az élet értelme? Kik vagyunk? Miért vagyunk itt?
-
Richard Donkies #603 Az előző magasan fejlett civilizáció. -
Richard Donkies #602 "Olvasni – akkortájt elvenni – mindenki tudott, ezt nem kellett tanulni. Mai nyelvünkben nemcsak vázuk, de jelentésük is összevethető: oLVaS→eLVeSz"
Ez egy jó példa arra, amitől agybajt szoktam KaPNi...KePNi, KöPNi, KoPNa.
"Az én kedvencem Varga Csaba kutatása."
Miért nem a Rosetti-követ olvasta el ez a derék ember magyarul?
Ott könnyű lett volna leellenőrizni az elmélete helyességét, mert az
" egy ősi szöveg három fordítását nyújtja a mai kutatóknak: egyiptomi démotikus írással, görög nyelven és egyiptomi hieroglifákkal."
-
#601 ...s ahol víz, ott élet.
S hol élet ott kérdések:
Mi lesz mikor minden semmivé lett..
S honnan ered magja a végnek?
Térjünk hát a lényegre:
Mi az élet értelme?
Kik vagyunk, s elődeink kik voltak?
Miért nem mesélnek semmit a holtak?
S ha egy nap minden választ meglelünk
S rájövünk mégiscsak van lelkünk..
Megtudjuk azt is miért vagyunk itt
S másként lát majd az is, ki eddig nem hitt.
-
#600 mert elvileg a Ceresen a felszín alatt rengeteg víz van -
#599 Miért? -
#598 ***sokminden = sok minden***
(mobilról nem mindig enged javítani nemtommér :) -
#597 Logika.
Az életben sokminden logikusnak tűnhet..
Ha valaki valahol (munkahely, iskola, fórum..stb.) hirtelen indulatot, haragot mutat irányodban különösebb értelmes ok nélkül, az lenne a logikus, hogy visszakiabálj rá. A legtöbben meg is teszik. Aztán persze kész is a "háború". Pedig legtöbbször a "támadás" nem is a személyednek szól. Csak rosszkor voltál rossz helyen.
A helyes lépés ilyen esetben hagyni az illetőt lehiggadni, nem visszaszólni bármily nehezünkre esik is, és később megvitatni a haragja valódi okát. Én ma már így cselekszek.
Pedig a logikusnak az tűnik, hogy hallgassak az ösztöneimre és visszavágjak. -
#596 Ezért tűnik logikusnak, hogy ha valaki ilyen képességekkel bír, akkor nem fog nagy nyilvánosság előtt olyan dolgokat csinálni, amivel a legkisebb gyanú is felmerülhet arra nézve, hogy ő ilyen képességekkel bír :) -
#595 Olvass, értelmezz.. aztán hallgatlak tovább :) -
#594 A természetfeletti dolgok (elméletek) sokszor ellent modanak a fizika ismert törvényeinek. Ha feltételezzük, hogy létezhet természetfeletti erő és ezt képes is valaki (vagy valakik) birtokolni, akkor azzal megintcsak gondok merül(het)nek fel.
Az ilyen embert (már ha lenne) azonnal szétcincálnák a tudósok (gondolom én naivan hogy ilyesmi eddig nem történt) és próbálnák kideríteni mi a titka és hogy bírnának ebből előnyt (vagy pénzt) kovácsolni.
Ha az ember (ismétlem: ha) képes is lenne természetfeletti képességekre azt mindenképpen csakis az agyából tudná kontrollálni. Ergó: ha ezt a területet akarod kutatni, az emberi agyat kell kutatnod.
De most őszintén: ki szeretné, ha buzerálnák az agyát? -
fonak #593 Nem érdekel különösebben, hogy a románok milyen kitalált történelmet írnak maguknak, hitelesnek meg főleg nem tartom. De számomra hasonló szint a Pilisben keresgélni az állítólagos eredeti Buda (vagy Fehérvár?) várát és ilyenek. A papír (meg az internet) sokat elbír, hitetetlen fantáziával vannak megáldva egyesek, egy kőlépcsőből már komplett történelmet és birodalmakat vezetnek le stb.
Az, hogy a magyarnak lenne a legnagyobb szókincse az erős, arról van szó, hogy mi korlátlanul tudunk új szavakat alkotni a meglévőkből, de az angol szókincse pl. jóval nagyobb tudtommal (mert mondjuk beolvasztotta a germán és a latin szókincs nagy részét, utóbbit kétszer is, előbb az eredetit, aztán a franciák által eltorzított változatát). (Az más kérdés, hogy az átlagember abból használ mondjuk 3000 szót max.) Azt viszont magyar anyanyelvű természettudósok is elismerték, hogy a magyar nyelv kifejezőképessége (legalábbis számukra) fölötte áll az angolénak, amiben lehet valami. Bár a filozófusok meg pl. a németet tartják a számukra legkifejezőképesebb nyelvnek. :) -
#592 Na igen...végül is minden éremnek két oldala van.
Az igazságot is lehet hazugságnak beállítani, mint ahogy a hazugságokat is elő lehet adni hitelesen.
Igazából erről a román ősnyelv kutatásról nem sokat tudok, de talán nekem nem is kell. Bizonyára ez számukra fontos kutatás. Egyébként ez a szép a kutatásban. Hisznek valamiben és kutatni kezdik. Legyen az nyelv, nép, lélek vagy magasabb intelligencia. Tudod mit mondok? Kutassák csak. Aztán ha eljutnak egy szintre, majd kiderül tudnak e tovább is jutni, vagy csak odáig. Talán a kutatások által derülnek ki rég elfeledett dolgok, vagy akár maga a való igazság is.
Ha a román nyelv kutatása érdekel, jogod van hozzá. Kísérd figyelemmel és ha jutnak majd valahová vagy valameddig, én szívesen meghallgatom.
Nyilván, ha olasznak születek, akkor az olasz nyelv eredete fog érdekelni. Ha spanyolnak, akkor meg a spanyol nyelvé. De én ide születtem. És a magyar anyanyelvet szívtam magamba. Hidd el, sokat és sokféle emberrel szoktam beszélni ezt a témát. Van köztük olyan mai magyar és történelem szakos tanár is, aki azért hisz még most is a finnugor elméletnek, mert eddig senki sem állt elő jobb bizonyítékbizonyítékkal. Rég beszéltünk, és nem tudom Varga Csaba kutatását ismeri e (meg fogom természetesen tudakolni tőle majd) de mindenképp kikérem majd róla a véleményét. Abban viszont biztos vagyok, hogy a forrásokat szereti és szokta is ellenőrizni hitelesség szempontjából. És ez jó dolog.
Szóval a román kutatásokról keveset tudok. A magyarról viszont sok az ismeretem.
És bizony nagyon nagyon sokan kutatják, és keresik a múltját.
Engem azóta érdekel jobban, amióta megtudtam, hogy a magyar nyelv tartalmazza a legnagyobb szókincset a világon, ebben a nyelvben van a legrészletgazdagabb beszéd és értelmezés akkor ha szembeállítjuk a világ bármely ismert nyelvével.
Azért ez elgondolkodtató. És szerintem érdemes foglalkozni vele: miért?
Egy nap talán ebből a kutatásból jön meg a válasz arra kik vagyunk...
Aztán majd lehet azon gondolkodni, hogy akkor most hogy is legyen tovább.. -
#591 Nem. Bár az alapja mindnek hasonló.
Én pl. más bűvésznél is van, amit tudok hogy csinál, van aminél csak találgatni tudok (vagy azt se), de akkor se gondolom, hogy az természetfeletti lenne, inkább az én ismereteim hiányosak :D -
fonak #590 Az ilyenekről csak az jut eszembe, hogy román "tudósok" is rég "minden kétséget kizáróan" bizonyították a "dákoromán elmélet" helyességét, vagy azt, hogy a román nyelv az bizony a legősibb latin nyelv, amit a III. század óta beszélnek folyamatosan Erdélyben (és holmi jöttment bozgorok mindig csak kisebbségben voltak ott) és hasonlók. És ahogy egyes magyar "kutatók" is lépten-nyomon ősi rovásokat fedeznek fel minden csont- és kődarabon, korhadt fán, ők az "ősi románok" nyomait, akár a kolozsvári Mátyás-szobor környékét túrják fel, akár véletlenszerűen bárhol elkezdenek ásni - ahogy a pár éve felhúzott ortodox templom is sok száz éves lesz pár hét múlva az előadásukban (vagy legalábbis "újjáépített"). Pedig sajnos a magyar rovásírás ma ismert formája is sokkal valószínűbb, hogy egy a romantika korában kitalált cucc (persze valszeg létezett a valóságban is, de az szerintem max. a szójeles, hieroglifikus változat lehetett), ami nagyon jól megmagyarázza a jelek hasonlóságát is más írásokkal, egyszerűen azokból vették át némi módosítással, akik kitalálták). Azért remélem a csávó folyékonyan olvassa az egyiptomi szövegeket magyarul mondjuk egy múzeumban, mert itt nem sok példát mutatott rá, mondjuk elég sok egyiptomi felirat ismert... (biztos arra hivatkozna amit ír is, hogy "sokféle nyelvet beszéltek Egyiptomban" és azért nem érti jól:)).
Na de persze az ilyen kutatókkal kár lenne vitatkozni (nem is vagyok hozzá elég felkészült), nyilván a "hivatalos tudomány" azért nem áll szóba velük, mert mindent áthat a "magyarellenes összeesküvés". Pedig ők már kiderítették az igazságot, a magyar a legősibb nép (legalább ezek Szíriusszal meg hétszer csavarodott DNS-szel nem jönnek), hogy jönnek hozzánk olyan jöttment népségek mint pl. a zsidók ugye? (Azok is tőlünk loptak mindent, még Jézus is magyar volt:)). Kínai, indiai, japán? Természetesen azok is eredetileg magyarok vagy az ősi kultúrahordozó magyarságtól vettek át mindent. A maják meg világos, mint a nap, hogy magyarok, hisz a nevük is levezethetően a "magyar" szóból származik:) Na kb. így lehet komolyan venni ezt a Gyűrűk Ura-világot, amit az ilyen kutatók összeállítottak maguknak. Ezekhez képest a román vagy szlovák "őstörténelem" semmi. A lélektani alapja meg ugyanúgy a kisebbrendűségi érzés szerintem... (be kell bizonyítani, hogy igenis a legfaszább csávók mi vagyunk/voltunk, és sokkal könnyebb ezt egy megálmodott őstörténettel, mint a mában tettekkel ugye). A sima szóöszehasonlítás meg sajnos nem bizonyít semmit, ha erősen eltérő nyelvtanú nyelvekről van szó. Tudom, hogy népszerű bizonyos körökben, hogy minden szó alapgyökökből van képezve, és ezek alapján vezetnek le hosszú sorokat, érdekesek is valóban, csak hát azért néha kissé erőltetettek. Tömeges szóösszehasonlítással ki lehet hozni, hogy tetszőleges két nyelv tuti rokonok persze, pl. etruszk-magyar (aminek akár lehet is alapja, lásd Mario Alinei-t) persze. -
#589 hanem kik, és hogyan? -
#588 hát... hitelét veszti az ember az biztos :)
ha tényleg képes lenne természetfeletti dolgokra, egy ilyen "egyszerű" dolognál miért csal és ezzel miért kockáztatja, hogy lebukik? miért nem "varázsolta" bele a telefont az üvegbe és kész? mert csak egy illuzionista... -
#587 Ha egy trükköt lelepleztünk, akkor mindet lelepleztük? -
#586 a mögötte álló faszi. 9mp-nél még semmi a kezében. Nagytotál dynamo arcára 15mp-től, majd 19-nél mikor újra teljes kép van a faszi kezében mögötte ott az üres üveg. Dynamo meg maga mögül/mellől veszi elő az üveget -
#585 Na, vacsiztam :)
Mennyire szeretsz olvasni? Remélem nagyon.
Ez ugyanis elég tömör és részletes olvasmány..
Borbola János - A Nílus-parti hieroglifák magyar nyelvű olvasata.
Ez pedig az..
Egyiptomi magyar nyelvemlék, Napotthoni hieroglifák magyar nyelven.
Egyébként az első link alatt, az írás végén számtalan hiteles forrást találhatsz még, akik komolyabban foglalkoznak ezzel a témával.
Az én kedvencem Varga Csaba kutatása.
Ez szerintem Neked is tetszeni fog.. -
#584 Én még nem jöttem rá -
Richard Donkies #583 "Egyébként állítólag olyan homokkal vannak ezek feltöltve, amiket 100 km-ről kellett odahordaniuk."
Az vicces lenne, hogy mennek az emberek a sivatagban 100 kilométert homokért.
-
Richard Donkies #582 " Én leszarom magasról, taccsanósan a stílusodat, ugyanezt várom el cserébe."
"mind ugyanazokat a baromságokat nyomatják, és mind ugyanezt a csúszómászó vitastílust követik."
-
mester1987 #581 Amúgy ha befejeztétek majd a vitatkozást kinyomtatnátok nekem is egy példányt, olyan izgalmas olvasgatni, ahogy a másik minden betűibe beleköttök. -
mester1987 #580 Ennyi :P -
Richard Donkies #579 OK -
#578 Holnap kerítek neked.
Mára végeztem a melóval. Pihi van.. -
Richard Donkies #577 Nekem úgy rémlik, hogy nem vas az, hanem ólom, vagy cink, vagy réz... -
#576 Nem a költői kérdés egyértelmű.
A válasz viszont többféle lehet. Arra nem mondtam, hogy egyértelmű :) -
Richard Donkies #575 "A székely-magyar rovásírás hasonlít bizonyos hieroglifákra."
Ilyen listát szeretnék látni, meg egy egyiptomi hieroglifa írást amit eztán elolvashatok. -
Richard Donkies #574 Mondjuk az ilyen költői kérdésre valaki igennel felel valaki meg nemmel.
Tudtommal a költői kérdés egyértelmű. -
Richard Donkies #573 "Én csak annyit tennék hozzá, hogy aki elhiszi, hogy a piramisokat (vagy egyéb több ezer éves monolitot / építményt amik még ma is állnak) emberek építették az nagyon szűk látókörű. Mármint, az egyiptomiak építették, ez tény. De biztos, hogy volt valami külső segítségük."
Szerintem emberek építették, de nem az egyiptomiak és nem az is "ufók" segítségével, mint azt a legújabb néphülyítő kampány sugallja az agymosó televíziókból. -
#572 Költői kérdés volt. Gondoltam egyértelmű :) -
#571 A székely-magyar rovásírás hasonlít bizonyos hieroglifákra.
Egy részét ezen hieroglifáknak így tudták lefordítani más nyelvekre. -
Richard Donkies #570 zéróval csak így lehet... -
Richard Donkies #569 "Ne haragudjatok, hogy belepofázok, de a tesóm is mondja (építőmérnök), hogy az építészmérnök kifosik a fejéből valami eszement marhaságot, és nekik kell kitalálniuk, hogy az az elképzelés hogy feleljen meg az építészeti előírásoknak. Tisztelet a kivételnek. Meg, hogy az építészek egy felsőbbrendű fajnak képzelik magukat, magasan lenézve az építő-, és statikusmérnököket."
-
Richard Donkies #568 Akkor miért kérdezel ilyet?
-
Richard Donkies #567 Itt azt írják, hogy magyarul lehet olvasni az egyiptomi hieroglifákat.
Megnéznék egy szótárt...
Az egyik kép alá meg az van írva, hogy magyar rovásírás a falon.
Most akkor rovással írtak vagy hieroglifával?
-
#566 Nem. -
Richard Donkies #565 "Ilyenek lennénk? ...."
Ilyen vagy? -
#564 Ebben a korlátozásban én nem hiszek.
Abban hiszek, hogy a természet idővel rendet rak.
Amit kell elpusztít, amit kell megvéd.
Bár elsőre kicsit furán hangozhat ez..