Mi az élet értelme? Kik vagyunk? Miért vagyunk itt?
  • fonak
    Az ilyenekről csak az jut eszembe, hogy román "tudósok" is rég "minden kétséget kizáróan" bizonyították a "dákoromán elmélet" helyességét, vagy azt, hogy a román nyelv az bizony a legősibb latin nyelv, amit a III. század óta beszélnek folyamatosan Erdélyben (és holmi jöttment bozgorok mindig csak kisebbségben voltak ott) és hasonlók. És ahogy egyes magyar "kutatók" is lépten-nyomon ősi rovásokat fedeznek fel minden csont- és kődarabon, korhadt fán, ők az "ősi románok" nyomait, akár a kolozsvári Mátyás-szobor környékét túrják fel, akár véletlenszerűen bárhol elkezdenek ásni - ahogy a pár éve felhúzott ortodox templom is sok száz éves lesz pár hét múlva az előadásukban (vagy legalábbis "újjáépített"). Pedig sajnos a magyar rovásírás ma ismert formája is sokkal valószínűbb, hogy egy a romantika korában kitalált cucc (persze valszeg létezett a valóságban is, de az szerintem max. a szójeles, hieroglifikus változat lehetett), ami nagyon jól megmagyarázza a jelek hasonlóságát is más írásokkal, egyszerűen azokból vették át némi módosítással, akik kitalálták). Azért remélem a csávó folyékonyan olvassa az egyiptomi szövegeket magyarul mondjuk egy múzeumban, mert itt nem sok példát mutatott rá, mondjuk elég sok egyiptomi felirat ismert... (biztos arra hivatkozna amit ír is, hogy "sokféle nyelvet beszéltek Egyiptomban" és azért nem érti jól:)).
    Na de persze az ilyen kutatókkal kár lenne vitatkozni (nem is vagyok hozzá elég felkészült), nyilván a "hivatalos tudomány" azért nem áll szóba velük, mert mindent áthat a "magyarellenes összeesküvés". Pedig ők már kiderítették az igazságot, a magyar a legősibb nép (legalább ezek Szíriusszal meg hétszer csavarodott DNS-szel nem jönnek), hogy jönnek hozzánk olyan jöttment népségek mint pl. a zsidók ugye? (Azok is tőlünk loptak mindent, még Jézus is magyar volt:)). Kínai, indiai, japán? Természetesen azok is eredetileg magyarok vagy az ősi kultúrahordozó magyarságtól vettek át mindent. A maják meg világos, mint a nap, hogy magyarok, hisz a nevük is levezethetően a "magyar" szóból származik:) Na kb. így lehet komolyan venni ezt a Gyűrűk Ura-világot, amit az ilyen kutatók összeállítottak maguknak. Ezekhez képest a román vagy szlovák "őstörténelem" semmi. A lélektani alapja meg ugyanúgy a kisebbrendűségi érzés szerintem... (be kell bizonyítani, hogy igenis a legfaszább csávók mi vagyunk/voltunk, és sokkal könnyebb ezt egy megálmodott őstörténettel, mint a mában tettekkel ugye). A sima szóöszehasonlítás meg sajnos nem bizonyít semmit, ha erősen eltérő nyelvtanú nyelvekről van szó. Tudom, hogy népszerű bizonyos körökben, hogy minden szó alapgyökökből van képezve, és ezek alapján vezetnek le hosszú sorokat, érdekesek is valóban, csak hát azért néha kissé erőltetettek. Tömeges szóösszehasonlítással ki lehet hozni, hogy tetszőleges két nyelv tuti rokonok persze, pl. etruszk-magyar (aminek akár lehet is alapja, lásd Mario Alinei-t) persze.