Mi az élet értelme? Kik vagyunk? Miért vagyunk itt?
-
tttttom #35 A téma nyitónak van pár nagyon egyszerű válaszom.
Az élet értelme maga a feltétel nélküli szeretet, annak kimutatása és, hogy a lelkünket minél magasabb és minél több területen lehetőleg a maximumra fejlesszük. Tudom ez maga a végtelen út, de hát erről szól "normális" esetben a Létezés. Mi is önmagunknak halhatatlan lelkek vagyunk, akik ide leszületnek és minden lehetséges formációban élnek. Legalábbis az alap koncepció így szól(na). Magunk Istennek (Univerzumnak) egy kicsike porszemnyi darabja vagyunk a sok-sok számtalan milliárd közül az Univerzumban.
Az én szemszögemből embernek lenni annyit jelent, hogy te magad tudod, hogy te is az vagy. Más szóval szeretet teljes vagy mindenkivel és mindennel magad körül még a legnagyobb nehézségek közepette is. Tudom nem egyszerű a mostani külvilág szerint, de szerintem nem a külvilággal, hanem a belvilággal kell foglalkoznunk, ha rendbe akarjuk magunkat hozni. Magam ebben érzem és látom a megoldást. Ezért is élem az életem, de mellette mindennaposan próbálok változtatni a régi rossz szokásaimon és berögzültségeimen. Természetesen új dolgokat is tanulok mellette.
A szeretet fogalma. Ezt szerintem nem megfogalmazni, hanem pusztán megélni önmagunkban és megosztani a körülöttünk lévőkkel. Nem kell ehhez vallásosnak lenni, hanem pusztán csak élni az életet ezzel a tudattal mindennaposan.
A halálon túl is van élet. Ahány dimenzió van, annyiféle létezési forma is. Már alapjában az is egy helytelen kifejezés, hogy csak ilyen van és ilyen vagy olyan nincs. Miért ne volna? Az univerzum önmagában egy végtelenség, mert tágul. És mivel tágíthatjuk az Univerzumot? A tudatunkkal.
Magunkban Egyek vagyunk, de együtt meg Egységet alkotunk. Csak ezt az illúziók, amiket az valamilyen izmusok illetve valamilyen isták generálnak aztán táplálnak okozza az elkülönülést. Maguk a gondjainkért is csak mi magunk vagyunk a felelősek. Maguk a véletlenek nem léteznek. Maga az Univerzum(Isten/Forrás/Teremtő Atya/Anya...Tök mindegy egyről beszélünk.) tart össze minket. Hiszen belőle eredünk és oda-vissza alapon a részei vagyunk.
Magam ezeket a dolgokat élettapasztalatok alapján rakom össze. Így jönnek ki a válaszok pár darab kérdésre. Természetesen nekem is még sok-sok megválaszolatlan kérdésem van, de úgy érzem az Univerzum a válaszokat a maga idejében és összefüggéseiben megfogja nekem adni.