844
Mi az élet értelme? Kik vagyunk? Miért vagyunk itt?
-
Slinky Cyle #43 -
#42 Ebben a cikkben van egy válasz egyébként:
"Valójában vevőkészülékek vagyunk a frakvenciák tengerében, és amit kiszűrünk ebből a kavalkádból, az csak egy szelete a valóságnak." -
Slinky Cyle #41
A megfigyelő hat a kisérlet kimenetelére
-
#40 Bokafixnek linkeltem ;) -
Slinky Cyle #39 már olvastam -
#38 Úgy látszik nem olvastál utána az emlegetett témáknak.
Kezdtetnek próbáld meg ezt értelmezni.
Ezek nem jósnők meg sarlatánok kitalációi, hanem Einstein kaliberű tudósok felfedezései. -
Slinky Cyle #37 Ebben hittem én is régebben.
De tudományos kisérletekkel bebizonyították, hogy a tudatunk, a megfigyelés által hat a valóságra.
Vagyishogy mi nem egy rádió vagyunk, ami csak felfogja a jeleket. Hanem inkább egy számítógép vagyunk, ami a saját maga által generált szimulációban éli az életét. -
#36 El kell hogy keserítselek. Az egyszerű igazság az hogy a tudatod nem generál az ég világon semmit... nem hoz létre semmit és nem teremt valóságot sem. A tudatod csupán észleli azt, ami körülötted van, amiben létezel... csupán felfogja és érzékeli azt, nem pedig teremti vagy függésben tartja veled.
A villámhárító sem generálja vagy létrehozza villámot csak felfogja és elvezeti... a televízió és a rádió sem hozza létre az elektromos jeleket amik az adóból jönnek, csak észleli és feldolgozza.
Itt te sem vagy más csak vevő... és ahelyett hogy orbitális marhaságokat találnátok ki valóságteremtő tudatról, meg isteni természetről, egyszerűen csak nézzetek a tükörbe és fogadjátok el az igazságot: egy biológiai szervezet vagytok amiben tudatos élet van... ennyi. -
tttttom #35 A téma nyitónak van pár nagyon egyszerű válaszom.
Az élet értelme maga a feltétel nélküli szeretet, annak kimutatása és, hogy a lelkünket minél magasabb és minél több területen lehetőleg a maximumra fejlesszük. Tudom ez maga a végtelen út, de hát erről szól "normális" esetben a Létezés. Mi is önmagunknak halhatatlan lelkek vagyunk, akik ide leszületnek és minden lehetséges formációban élnek. Legalábbis az alap koncepció így szól(na). Magunk Istennek (Univerzumnak) egy kicsike porszemnyi darabja vagyunk a sok-sok számtalan milliárd közül az Univerzumban.
Az én szemszögemből embernek lenni annyit jelent, hogy te magad tudod, hogy te is az vagy. Más szóval szeretet teljes vagy mindenkivel és mindennel magad körül még a legnagyobb nehézségek közepette is. Tudom nem egyszerű a mostani külvilág szerint, de szerintem nem a külvilággal, hanem a belvilággal kell foglalkoznunk, ha rendbe akarjuk magunkat hozni. Magam ebben érzem és látom a megoldást. Ezért is élem az életem, de mellette mindennaposan próbálok változtatni a régi rossz szokásaimon és berögzültségeimen. Természetesen új dolgokat is tanulok mellette.
A szeretet fogalma. Ezt szerintem nem megfogalmazni, hanem pusztán megélni önmagunkban és megosztani a körülöttünk lévőkkel. Nem kell ehhez vallásosnak lenni, hanem pusztán csak élni az életet ezzel a tudattal mindennaposan.
A halálon túl is van élet. Ahány dimenzió van, annyiféle létezési forma is. Már alapjában az is egy helytelen kifejezés, hogy csak ilyen van és ilyen vagy olyan nincs. Miért ne volna? Az univerzum önmagában egy végtelenség, mert tágul. És mivel tágíthatjuk az Univerzumot? A tudatunkkal.
Magunkban Egyek vagyunk, de együtt meg Egységet alkotunk. Csak ezt az illúziók, amiket az valamilyen izmusok illetve valamilyen isták generálnak aztán táplálnak okozza az elkülönülést. Maguk a gondjainkért is csak mi magunk vagyunk a felelősek. Maguk a véletlenek nem léteznek. Maga az Univerzum(Isten/Forrás/Teremtő Atya/Anya...Tök mindegy egyről beszélünk.) tart össze minket. Hiszen belőle eredünk és oda-vissza alapon a részei vagyunk.
Magam ezeket a dolgokat élettapasztalatok alapján rakom össze. Így jönnek ki a válaszok pár darab kérdésre. Természetesen nekem is még sok-sok megválaszolatlan kérdésem van, de úgy érzem az Univerzum a válaszokat a maga idejében és összefüggéseiben megfogja nekem adni. -
commissioner #34 Nem véletlen, hogy tele vagyunk kérdésekkel. Az egyik legjobb mondat, amit a spirituális irodalomban olvastam, az ez:
Az élet nem felfedezés, hanem emlékezés. -
#33 egy klasszikus öngyilkosság előtt utoljára nyitott topikcím -
#32 Úgy, hogy az összes tudattal rendelkező valamit is a te tudatod hozza létre. Pontosabban az enyém hoz létre titeket. Még pontosabban ti csak az én tudatomban léteztek. És akkor a 40millió forintos kérdés: mi vagyok én?
Amúgy meg az élet értelme, hogy értelmet adj az életnek. -
#31 Az az emberi élet értelme, hogy véget érjen. -
#30 Én még arra is kíváncsi lennék, hogy mekkora az univerzum és hogyan keletkezett. -
Slinky Cyle #29 double slits experiment
erre keress rá..
ha jól tudom ilyen óriás molekulákkal bécsben végeztek kísérleteket, bizonyítandó a kvantummechanika makroszkópikus szinten is megállja a helyét..
Tehát a gyakorlatban, ha mondjuk egy kiló almát 100% os hatásfokkal izolálni tudnánk a világunktól.. teljesen lehűteni 0 fokra, kiiktatni a tömege által keltett gravitációs kölcsönhatásokat, blokkolni minden belőle érkező bomlási és sugárzási anyagot, akkor gyakorlatilag megszűnne létezni ebben a világban, addig a pontig amíg újra kölcsönhatásba nem lépnénk vele egy tudatos megfigyelő által.. és abban a pillanatban "dőlne el" válna a valóság részévé az is, hogy amíg meg nem figyeltük az almákat, mi történt velük. Tehát a múlt is abban a pillanatban jönne létre a tudatos megfigyelő által...
De tök mindegy..
Úgy tűnik hihetetlen nagy isteni erő bírtokában vagyunk mindannyian, hogy mi generáljuk az egész világot.
és még csak nem is tudunk róla..
viszont ha mi ilyen képesség birtokában vagyunk, akkor mi elvileg valami szuperlények vagyunk.. de még mindig nem tudom hogy kik is vagyunk..honnan jöttünk, és miért vagyunk itt ahol..
vagyis pontosabban, miért hozzuk létre magunk körül ezt a világot ami körül vesz minket? -
#28 "Eddig komplex molekulákat, és kezdetleges életformákat, vírusokat sikerült már teljesen leválasztani a valóságról, annyira, hogy eltűnjenek a világból és valószínűségi hullámmá leépüljön."
Erről tudsz valamit linkelni, vagy megmondani hogy kik végezték ezeket a kísértleteket hogy rá tudjak gúglizni? Érdekel ez a téma. -
#27 Bocs, lehet félreérthető volt a kicsit szarkasztikus megfogalmazásom és egyszerű példám, nem vitatkozni akartam, csak meg akartam érteni miről van szó. Elolvastam a linket és ezt egy nagyon érdekes teóriának gondolom. Viszont a kérdésedre a választ "tulajdonképpen kik is vagyunk?" még ennek az elméletnek a kegismerése előtt, és most se tudom :) -
Slinky Cyle #26 volt idő mikor úgy gondoltam, hogy az életem értelme az epres milka csoki evés.. úgy éreztem, ez az egy feladatom van az életben..elpusztítani az összeset, egy gép vagyok, ami epres milkacsokit eszik..de aztán rájöttem hogy ez hülyeség..
A barátom meg cigiszívó gépnek képzelte magát.. addig amíg meg nem mutattam neki ezt a kis videót:
-
#25 Emberek vagyunk. A kutyák kutyák, a növények meg növények.
"mi a becsület szépsége? mi a szeretet sarka? miért nincs az ölemben egy borz?"
Besenyő Pista bácsi: elmondom, hogy mi hülyeség, meg mi nem az...
-
Slinky Cyle #24 Nem arról van szó, hogy ki mit hisz..hanem az információról.
Ha a szék akár milyen módon kapcsolatban van a tudattal..
Akár csak a több milliárd ember közül egy is látta azt a széket, akkor az létezni fog a többi ember számára is.
A másik meg, hogy ha csak akár egy kevés mennyiségű foton, vagy kirepülő, lebomló részecske is kölcsönhatásba kerül a tudatos megfigyelővel, akkor is létezni fog a szék, akkor is ha nem tudunk róla közvetlenül.
Nagyon nehéz valamit kikapcsolni a világunkból, de nem lehetetlen.
Eddig komplex molekulákat, és kezdetleges életformákat, vírusokat sikerült már teljesen leválasztani a valóságról, annyira, hogy eltűnjenek a világból és valószínűségi hullámmá leépüljön.
De ne ezen vitatkozzunk, hanem inkább fogadjuk el ezt a "lehetetlen" állítást, és beszéljünk arról, hogy ha ez így van.. akkor mi tulajdon képen kik is vagyunk?
-
Slinky Cyle #23 A helyzet az, hogy a késleltetett választásos kvantum állapot törlés és az Intergalaktikus késleltetett-választásos kvantumradír kísérlet óta úgy néz ki, hogy a kvantumfizika elvei makroszkópikus körülmények közt is működnek.. és nem csak térben makroszkópikus ..hanem időben is visszafeléható..vagyis időben korlátlanul ható..
A tudatunk hatására jön létre minden..a tér az idő, és az anyag is.
Nem csak kvantumos szinten..
-
#22 Na ez az! :D -
#21 És ha a szomszéd Józsi nagyon erősen nem hiszi el hogy ott az a szék a sötétben, akkor nem is lesz ott neki? És ő nem fog átesni rajta? :D -
#20 Tehát a szék nincs ott a sötétben, amíg keresztül nem esel rajta? -
Slinky Cyle #19 Ez nem hülyeség, csak hülyeségnek hangzik.
Hogy megértse valaki, egy kicsit utána kell járni az interneten ennek.
Az Aspect-kísérlet
késleltetett kvantum radír -
Fbn Lx #18 azért van ez így, mert amiről a topiknyitó beszél,az csak mikroméretekben igaz, a részecskefizikában olyan folyamatok zajlanak le, amik a józan észnek ellentmondanak, ugyanakkor a makroszkopikus világra továbbra is érvényes a newtoni fizika. nem tudni, hogy miért van ez így. -
#17 Ez jó nagy hülyeségnek hangzik.
"Ha a tudatunk hozza létre a világot" akkor hogy lehet, hogy az összes tudattal létező egyénre azonos "szabályok" vonatkoznak? Pl a melletted lévő emberre ugyanaz a gravitációs erő hat mint rád, ha leugrik 2-3m magasságból pontosan ugyan az fog vele történni mint ami veled ha leugrasz. Persze a valóság mindenkinek másképp képződhet le a tudatában, de ha nem lenne egy "közös valós világ" amiben élünk, akkor a másik egyén akár lebeghetne amíg te leesnél arról a 3M-ről. A gyakorlatban ilyeneket nem nagyon látni :-))
Egyébként jó a téma, néha én is szeretek filozofálgatni haverokkal. Az ember jelenleg nagyon sokat tud a világról amiben él, de nagyon sokat még mindig nem ért. Megfigyelni megfigyeltünk már sok mindent az elmúlt 3-4000 évben, sok mindenről tudjuk hogy működik, meg hogy van, de azt nem értjük hogy miért. Pl tudjuk, tudományosan kimutattuk hogy az univerzum nagy részét egy ún. sötét anyag teszi ki. Tudjuk hogy egy bolygón élünk, ami egy naprendszerben van, ami egy galaxisban, ami csomó más galaxisnak a szomszédja. De hogy ezek pontosan mik, miért alakultak ki, hogyan jöttek létre és miért, arról halvány lila gőzünk sincs. Szerintem az alapvető állati ösztönök mellett - szaporodás, személyes fejldődés mellett mindig ezeknek a dolgoknak a megértése és felfedezése motiválta az embert és vitte előre. Sokkal többet tudunk és értünk mint pár ezer éve, de rengeteg minden vár még megválaszolásra. -
Slinky Cyle #16 épp ez az, hogy nem..
nézz utána az alain aspect experiment nek
Gyakorlatilag a megfigyelés hatására jön létre minden, a tér, az idő, az anyag, minden
a múlt eseményei is a megfigyelés hatására realizálódnak
az egész világegyetem úgy működik mint scrhödinger macskája..
(a macska egészen addig nem halott vagy élő, amíg ki nem nyitjuk a dobozt és meg nem figyeljük) A múlt is akkor válik megtörténtté, amikor a jelenbe meg nem figyeli valaki először a múlt eseményeinek a hatásait.
Ezek ma már tényszerű megállapítások.
Tehát ha ez így, van, hogy mi a tudatos megfigyelők hozzuk létre ezt az egész kócerájt ami körül vesz minket.. akkor mégis, kik vagyunk mik?
Egy hatalmas szimulációban létezünk? -
#15 Attól még valami ott van, hogy nem tudnak róla. Nem létrehozzuk, csak tudomást szerzünk róla. -
Slinky Cyle #14 és mi van az új tudományos eredményekkel, mint a biocentrizmus, a holografikus világegyetem, és az alain aspect kísérlettel mi van?
A tudomány állása szerint a világegyetemet, a valóságot a tudattal rendelkező megfigyelő hozza létre.
Egészen addig nem létezik valóságosan semmi ebből a világból, amíg közülünk valaki meg nem figyeli.
Az nem elég, ha egy berendezés, detektor figyeli, méri a valóságot, muszáj hogy tudattal rendelkező megfigyelő legyen.
Ez felborít mindent elvileg nem?
Ezek szerint nem a világ hozott létre minket embereket..
Hanem mi..a tudatunk hozta létre a világot, valami képen.
-
#13 Egyszerű a válasz. Viszont, ha csak emberben gondolkodunk, akkor nem tudjuk megmondani, mert annyira komplexek lettünk már, s nem látunk át rajta. Nézzünk egy egyszerűbb élőlényt. Mit csinál? Van, táplálkozik és szaporodik. És miért van és táplálkozik? Hogy szaporodjon. Végy egy növényt, ezt csinálja. Végy egy moszatot, ezt csinálja. Végy valami egyszerű emlőst. Ezt csinálja + területet véd. Végy egy bonyolultabb emlőst. Ezt csinálja + területet véd + játszik / szórakozik. Na és itt az ember, aki ezt csinálja + még egy csomó mindent, mert az agyi és testi kapacitásából többre is futja, mint lenni, táplálkozni és szaporodni. Hát nem? Hát de. Topic close. -
#12 én akartam....:(( -
#11 Húha, itt valaki öntudatra ébredt -
#10 42 -
Fbn Lx #9 pedig biztosan ott van valahol a válasz, elzárva valakinek az elméjében, vagy belerejtve a természet valamely elemének valamelyik részébe
és hogy ha elég sokáig keresed, akkor megtalálhatod, csak NAGYON sokáig kell keresni
néhányan furcsa illúziókat táplálnak -
Fbn Lx #8 tudok még a "mi az élet értelme" kérdéshez hasonlókat, ezekre is lehet keresni a választ:
mi a becsület szépsége? mi a szeretet sarka? miért nincs az ölemben egy borz? -
#7 évezredek óta minden filozófus és a művészek közül is sokan ezt kérdezik, nemhiszem hogy az sg fórumon fogod meglelni a választ. -
#6 végülis a kérdéseket felteheted ott is, szorosan kapcsolódnak:) -
Slinky Cyle #5 az most mellékes hogy milyen a stílusom -
Slinky Cyle #4 láttam azt a topikot, de az csak az élet értelmével foglalkozik..de ott se sikerült kitalálni végülis.. sokan sok féle dolgot mondtak..amúgy szerintem az az élet értelme, hogy szeressünk meg szeretve legyünk..enélkül eleve nem érezhetjük jól magunkat, sem boldogok nem lehetünk.
De egy csomó minden más kérdést is feltettem az élet értelmén kívül. Ezekkel is érdemes lenne foglalkozni nem?