Mi az élet értelme? Kik vagyunk? Miért vagyunk itt?
-
Építőmérnök létedre elég alacsony intelligenciát sugárzol már megint kifelé magadból..
Valamiért úgy érzem, hozzád a robottechnikus szak jobban illik.
De honnét jön nekem ez a sugallat?
Biztos a vulgáris kifejezések és az alpári káromkodásaid tévesztenek meg.
Nem könnyíted meg a dolgomat...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Piramis témát szerintem hanyagoljuk, mert újra felütötte fejét a 07. effektus. Azaz tippelgetsz megint. Annyit leszűrtem, hogy piramist belülről még életedben nem láttál..
Vidit megnéztem. Végre valami hasznosat is mutattál.
Nem rossz, bár milliárdnyi más dologra továbbra sincs magyarázatunk. Pl.miért mutatják azt a mai mérőszeres mérések eredményei azt, hogy a hieroglifákat a köveken nem emberi kézzel készítették, hanem jó eséllyel olyan marógépekkel, amilyenhez hasonló cnc marógépeket csak korunkban fejlesztettek ki és használnak?
Képzed, a téma oly annyira érdekel, hogy (mert én megtehetem) kitanultam a cnc forgácsoló szakmát is. Utólag pluszba majd 40 évesen.
Ezt is csak azért említem meg, hogy tudd, ha ez irányban is vannak szakmai észrevételeid, tudd kivel (is) vitatkozol róla.
(Megemlítetted a kőmegmunkálás szót. Fémeket, műanyagokat, köveket és minden keményebb megmunkálható anyagot martam már.)
Építőmérnöki "tudásod" számomra azért is meglepő, mert idézem...
Helyszín: Ollantaytambo Site, Peru.
Kérdés:
"Hogy kerültek fel a tömbök a meredek emelkedőn?"
Válaszol Chris Wise struktúra tervező mérnök Londonból:
"Manapság egy tíz tonnás elemet fel tudunk emelni 50 méterre. Speciális daruk esetén akár 100 méterre is. De ez a modern technológia óriási vívmánya.Amit pedig itt látunk arra képtelenek lennénk, holott ez 500 éve épült. És akkor az ókori Egyiptomról még nem is beszéltünk.."
Aki ezt nyilatkozta egy olyan szaktekintély és professzor, akinek a véleményére sokan adnak. Ő nyíltan vállalta ezt a véleményét is, nem úgy mint te aki álnév mögé bujkálva egy fórumon mondod a nagy semmit, aminek ráadásul nagy része csak a te képzeletedben létezik.
Mondjuk teljesen igazad van. Megértem, hogy untat a téma, mert a szavaiddal ellentétben gőzöd sincs erről a témáról (sem).
Igaz megérteni sem akarod, ezért is gondoltam, ebben az irányban ne is haladjunk tovább így együtt te és én.
Beszéljünk inkább arról, hogy most nálatok milyen az időjárás.
Itt 15 fok van, süt a nap és gyönyörű az idő. A csatornások is beértek az utcánkba már (az egész várost most csatornázzák pályázati pénzen)
És felétek valami érdekes?
Hogy? Semmi? Hmmm...ez roppant érdekes :)
Ne sértődj meg, de szívesebben beszélgetek mindenkivel a saját értelmi szintjén..
Egyáltalán nem véletlen részemről, hogy én is jobban szeretek olyan emberekkel társalogni az életben, akik az én szintemen járnak. Professzorok, docensek, mérnökök (igaziak!) pszichológusok, pedagógusok és szakmunkások.
Igen szakmunkások is, akiket sokan lenéznek pedig a saját szakmájuknak nem egyszer igazi mestereik.
Ja, de visszakanyarodnék hozzánk és a "témánkhoz"..
A kerti budinkat a műhelyem mögé építettem. És teljesen véletlen, hogy oda. Tehettem volna a kertben 100 másik helyre is. Miért is ne? Elfér bőven..
Tanulásról.
Nem hiszed, hogy kicsit tanultam ezt a szakmát is. (mármint az építészetet.) Erre mit mondhatnék?
Ha Orosházán járnál valamikor, egyeztethetünk időpontot mondjuk a Kék Nefelejcs fagyizóban és egy sütemény mellett szívesen megmutogatom neked a szakmai végzettségeimet igazoló bizonyítványokat és okleveleket.
Van egynéhány a nappalink falán is, azokat inkább csak lefotóznám ha nem gond, mert nem szívesen szedném ki a keretekből őket..
...utána és ha a sütivel is végeztünk, előveheted a te bizonyítványaid és okleveleid..s akár innen folytathatjuk is..