Mi az élet értelme? Kik vagyunk? Miért vagyunk itt?
-
Zero 7th #292 "S ha ezt elfogadjuk, akkor nekem is igazam van"
Legyen, az ókorban születtek a legnagyobb filozófusok. Meg a középkorban, meg az újkorban, meg napjainkban. És akkor tényleg mindenkinek igaza van, csak a "legnagyobb" szó elvesztette az értelmét közben.
"Ez az odahordták a kupacba a téglákat nem ennyire egyszerű."
De. Az a baj, hogy kb 7 másodpercre emlékszel maximum egyhuzamban, mint az aranyhal, és mire a kupac téglákhoz értél, elfelejtetted a mondat elejét.
A KORAI piramisokról beszéltem nem a nagy gízairól, amik kicsik, meg például téglából vannak. Szóval DE IGEN, az annyi volt, hogy odahordták kupacba.
"Alaposabban megvizsgálva építész szemmel"
Építőmérnök vagyok, köszi, megvizsgáltam, meg beszéltem már néhány másik mérnökkel a témáról.
"túl sok a véletlen"
Olyan nincsen.
"Egyértelmű, hogy a csillagászat mellett a matematikának is szakértői voltak..."
És? És akkor mi van? Mit akarsz ebből kihozni?
"persze ezt te is tudnád, ha szántál volna időt a filmre, amit korábban linkeltem."
Nagyon édi vagy, de valószínűleg nagyságrendekkel többet tudok a témáról, mint te. Eddig még nem csak Egyiptom szempontjából, de semmiben nem tudtál nekem újat mondani.
"És értelmezve az ott hallottakat és látottakat, ekkora baromságot nem is mondanál erről a témáról, hogy kik és miért építették ezeket a dolgokat."
Nem mondtam semmit sem arról hogy kik, sem arról, hogy miért építették, úgyhogy nem igazán értem, hogy mit nevezel baromságnak.
"Másrészről meg talán jobb is hogy csak találgatunk róla."
Az a helyzet, hogy sokkal többet lehet tudni a témáról, mint amennyit te tudsz, és nem igazán kell ám találgatni, de ha jól esik, akkor tedd azt. Majd legfeljebb ha nem találtad el, szólok.
"Így legalább van miről elmélkedni és gondolkodni a megoldáson..."
Nem tudom milyen megoldásról beszélsz, nem látok sem feladatot, sem problémát.