Mi az élet értelme? Kik vagyunk? Miért vagyunk itt?
  • Zero 7th
    "Minden társadalomban van egy általánosan elfogadott intelligencia szint behatárolás."

Kapásból az első mondatod hülyeség, az IQ mérése 20. századi találmány, ezért egészen tutibiztos, hogy nincs minden társadalomban ilyen.

" Egy átlagos 140-es IQ szinthez"

A 140-es IQ a sztenderdizált teszt szerint a zseni határa, kurvára nem az átlagos érték. Az átlag az pont 100.

" hogy az illető nem fog belemenni véget nem érő vitákba, főleg nem, ha a vitapartnere nála alacsonyabb értelmi szinten áll."

Ez megint kurvára nem intelligencia kérdése. Gyakorlatilag minden, a személyiséget adó tulajdonság többet számít itt, mint az intelligencia. Én egyértelműen látom, hogy nem fogod fel amit mondok, meg teljesen elszállt elképzeléseid vannak a világról, plusz tudom, hogy ez annyira beléd van gyepesedve, hogy semmi értelme annak, hogy tépem neked a szám.
    Mégis itt vagyok, és beszélgetek veled. Azért, mert szórakoztat, meg mert így leírva magamnak is szépen újra összeszedem a gondolataimat.

"Ez az értelmi szint megállapítható a vitapartner makacsságából, "

Hát tudod ez olyan, hogy amiben biztos vagyok, ahhoz már csak makacsul ragaszkodni fogok. Te most azt állítod, hogy ha egy vitában valaki állítja, hogy az ég nem kék, hanem piros, akkor ennek hitelt adni intelligens.
    Hát nem.
    Ha tudás áll szemben hittel, akkor az intelligens megoldás a tudás választása.
    Ez megint arra vezethető vissza, hogy egyetlen valóság van, és mindannyian ugyanannak a valóságnak a részei vagyunk.

Egyébként ritka szánalmas, hogy bizonyos jellembeli erényeket akarsz intelligenciahiánynak feltüntetni.

"
    "Ufók nem léteznek, ez egy baromság. Ha lennének, már mindenki tudna róluk!"
    Egy intelligensebb fél viszont megfontoltabban fogalmaz:
    "A világegyetem túl nagy ahhoz, hogy intelligens élet csak a mi kis bolygónkon lehessen."
    "

Ha nem csak így kívülállóként beszélgetnél az intelligenciáról, akkor mondjuk ez így fel sem merülne. A két mondatnak kurvára nem ugyanaz a tárgya, az elsőben ufókról beszélsz, a másodikban meg földönkívüli életről. Ez a két megállapítás nagyon szépen megfér egymás mellett, én például pont így gondolom: nagyon valószínű, hogy létezik földönkívüli intelligens élet, de majdnem teljesen biztos, hogy nem járt még itt a Földön.

A Noé bárkájának megtalálásán hadd ne röhögjek hangosan... A Saturday Evening Post egy bulvár-, vagy jóindulattal irodalmi újság, nem egy tudományos folyóirat. Erre hivatkozni röhejes, már ne is haragudj...
    Továbbá egy csóka, aki a "felfedezőkkel" dolgozott, állítja, hogy a "megtalált" deszkákat a "felfedezők" szállították oda egy Fekete-tengeri ásatásról.
    De látom, egy sztorit te csak addig követsz, amíg téged igazol...

"Egy picit még itt maradva: a halálra kövezés nem szerepel a tízparancsolatban."

Nem is állítottam ilyet. Sajnálom, hogy ha neked Biblia=Tízparancsolat, de az téged minősít.

" még ma is használhatóak ezek az útmutatók. "

Ja, fasza képmutató, előítéletes, könnyen ítélkező, felsőbbrendűségi komplexusos embert farag belőled. Tök fasza, tényleg...

"Nem, nem kell ismernünk egymást."

Erről beszélek.

"ebben az esetben a való életben homlokegyenest másként kellene viselkedned, mint itt a fórumon."

Pont nemrég volt egy ilyen filozófiai vitám egy barátom feleségével, ugyanazon az állásponton volt, mint te, kb ugyanezt a vitastílust is követte, a vége az lett, hogy közölte, hogy ő nem tudja ilyen ridegen szemlélni a világot, de gondolkozni fog azokon, amit mondtam. Gyakorlatilag teljes visszavonulót fújt.
    Élőben kicsit könnyebb beleforgatni a tarthatatlan álláspontot önellentmondásokba, élőben nem hagynálak ilyen simán átsiklani azokon a témákon, amiket mellőzöl.

"A rossz információkat azért érdemes elraktározni magunkban, hogy majd később, hasonló szituban könnyebben tudjunk dönteni. "

Tök jó, hogy leírod más szavakkal azt, amit én mondtam az előbb. Igen, ismerem a rossz információkat, ismerem a bevett (hibás) érvelési paneleiteket, ÉS elvetem őket, köszönöm szépen.
    Te meg korábban közölted, hogy nem kritikus a gondolkodásmódod, tehát nem szelektálsz jó és rossz (inkább igaz és hamis) információ közt.
    Ezt meg én végzetes hibának tartom.

Ja, hogy nem is számít a sikeresség? Az elégedettség szubjektív, simán lehet, hogy te azzal vagy elégedett, ami nekem még kevés, vagy érdektelen... Azzal, hogy közlöd, hogy te elégedett vagy, nem mondasz semmit.