Mi az élet értelme? Kik vagyunk? Miért vagyunk itt?
-
Rendicsek. Akkor kicsit mélyedjünk bele..
Minden társadalomban van egy általánosan elfogadott intelligencia szint behatárolás. Ami kapásból életkorfüggő. Egy átlagos 140-es IQ szinthez más pontszám elérése kell 16 évesen, más 34, megint más 54 évesen stb..
Amikor viszont kommunikálsz valakivel, megfigyelhető az illető reakciója azokra a tézisekre amik egyébként nagy vitákra szoktak okot adni. (mondjuk vallás, vagy zenei hangzás, esetleg filmek, vagy politika..)
Ha olyan emberrel kommunikálsz, aki magasabb intelligenciával rendelkezik, akkor megfigyelhető, hogy az illető nem fog belemenni véget nem érő vitákba, főleg nem, ha a vitapartnere nála alacsonyabb értelmi szinten áll.
Ez az értelmi szint megállapítható a vitapartner makacsságából, dolgokhoz minden áron történő ragaszkodásából, vitatható dolgok abszolút el nem fogadásából is többek közt. Meg kismillió egyéb jelből is.
Például: a kevésbé intelligens partner egy lehetséges ufós vitában azt állítja:
"Ufók nem léteznek, ez egy baromság. Ha lennének, már mindenki tudna róluk!"
Egy intelligensebb fél viszont megfontoltabban fogalmaz:
"A világegyetem túl nagy ahhoz, hogy intelligens élet csak a mi kis bolygónkon lehessen."
Ha ennyiből nem lenne világos: az alacsonyabb intelligenciájú ember még nem feltétlen hülye. Az abszolút alacsonyra talán már mondhatnánk....
A "seggből kirántott információdnak" mondjuk gyökeresen ellentmond a cikk, amit ezek szerint (már megint) hiába linkeltem be :) Konkrétan arra gondolok, hogy pár éve világszenzáció volt: megtalálták a bibliai Noé bárkáját. Ami a mai napig is megtekinthető és látogatható. Akkor egy "hamis" infó már ki is lőve...
Egy picit még itt maradva: a halálra kövezés nem szerepel a tízparancsolatban.
Ha majd valamikor érdekelni fog, úgyis elolvasod és rájössz: még ma is használhatóak ezek az útmutatók. Ha meg nem érdekel, akkor hagyjuk inkább..
Életfilozófia.
Nem, nem kell ismernünk egymást. Túl jól ismerem a témát, az ember ismeretem elég jó. Rájöttem a fórumos viselkedésed alapján. Persze lehet kimagaslóan magas intelligenciád is, de ebben az esetben a való életben homlokegyenest másként kellene viselkedned, mint itt a fórumon.
Információk.
Nap mint nap millió infó ér bennünket munkahelyen, utcán, szórakozóhelyen, utazáskor, még otthon is. Jók is rosszak is. A rossz információkat azért érdemes elraktározni magunkban, hogy majd később, hasonló szituban könnyebben tudjunk dönteni. Hiszen egy (vagy több) rossz, helytelen infónk már van. Ezek sokat segíthetnek majd a dolgok eldöntésében.
Végül: nem sikerest mondtam, hanem elégedettet.
Tudod mi a különbség a kettő közt? Ha igen, akkor tudod azt is, mik az elégedett emberre jellemző vonások...