Mi az élet értelme? Kik vagyunk? Miért vagyunk itt?
-
Zero 7th #279 Az a szomorú, hogy azt sem érted, amit TE írsz le:
" Igaz, ehhez alapfeltétel a magas intelligencia, amivel láthatóan te nem rendelkezel."
VS
"Hülyézni sosem hülyéztelek le,"
Na akkor a hitre visszatérve. Tehát az a kiindulási alap, hogy ha hiszel, az információ, amit igaznak elfogadsz nem megalapozott.
Ez NAGYON messzire visz, aminek bizony az a vége, hogy a hívőket hülyének kell neveznem.
Ugyanis:
Ha már egyetlen megalapozatlan információt elfogadtál, akkor átléptél egy határt, a racionalitás határát. Itt elszakadtál a valóságtól. Innentől kezdve MINDEN amit mondasz és gondolsz, feltételekkel kezelendő, mert bármelyik információd lehet kitalált. Egyszerűen a hiteled veszik el, ha kijelented, hogy neked a világképed nem a valóságon alapul.
"mert nem feltétlenül minden vallás hülyeség"
De sajnos igen, per definitionem. Minden vallás arra alapul, hogy nesze egy kupac seggből előrántott információ, ezeket most elfogadod kérdés nélkül.
"Többek közt útmutatókat a helyes élethez."
Ja, a 2000 évvel ezelőtt helyes élethez. Gondolom a házasságtörésért halálra kövezést nem igazán tartod be te sem?
Továbbá egyáltalán nem kizárólagos dolog, Andersen meséi is pl pont ilyen célúak.
Ráadásul elképzelni nem tudom azt a lelkiállapotot, hogy ki az, aki igényli, hogy megmondják neki, hogyan éljen.
A vallás célja az emberek irányítása és kordában tartása. Ha valaki önként igényli a béklyókat, ott már nagyon nagy a baj.
Vallási vezetők meg lehet, hogy intelligensek, csak épp a gerincük van takonyból. Egyébként nyilván intelligens ember lesz a vallási vezető, az, aki a hülyéket át tudja baszni. Ez teljesen egyértelmű. Viszont a legaljadékabb gusztustalan dolog arra használni ezt az intelligenciát, hogy másokat kihasználva és meghülyítve nyerészkedj.
Vallási vezető bárkiből lehet, csak nem mindenkinek van hozzá gyomra.
"Segítek a válaszban. Legyél legalább magadhoz őszinte: nem. Nincs neked sajnos még csak hasonló életed sem."
Ismerjük egymást talán? Vagy mégis ezt hogy a picsába gondoltad?
Egyébként ez a túlzott önigazolósdi, amit művelsz, erősen arra enged következtetni, hogy komoly bajok vannak, és éppen hogy nem olyan idilli a helyzet, ahogy beállítod.
"Miért kellene érvelnem bármi mellett is?"
Nem kell, csak akkor ne is várd, hogy bármit is elfogadjak a kinyilatkoztatásaid közül.
"Ha elég intelligens vagy, képes vagy felmérni a beszélgetőpartnered intelligenciáját is."
Ja, megtörtént.
" és képes figyelni, információkat (jót is rosszat is) befogadni, "
Nem kifejezetten értem, hogy miért lenne cél hamis információkat befogadni. Ezt mondjuk kifejthetnéd bővebben.
Igen, ismerek én is egy rakás hamis információt, csak elvetem őket. Ezt szereted úgy nevezni, hogy nem értem, pedig nagyon nem arról van szó.
"Csak szeretek a megoldásokra, a kivitelezésre magamtól rájönni."
És ha nem megy, akkor varázslat? Mert kb ezt sugallod, ha konkrétan leírni nem is mered...
"ha én kitűnően elboldogulok az életben, akkor nekem magas, vagy alacsony az intelligenciám?"
Mivel a sikeresség nem egydimenziós, intelligenciafüggő változó, így ezt ennyiből megállapítani nem lehet. Lehetsz síkhülyén is sikeres, az nem csak ettől függ. Például a katonaság tipikusan ilyen példa, ott igen szép magasságig lehet mászni a szamárlétrán a parancsok gondolkodás nélküli de pontos teljesítésével.
Vagy mondjuk a politika is ilyen, semmi köze az intelligenciának a sikerességhez. Jól kell helyezkedni, jó helyre kell nyalni és taposni, és már sikeres is vagy.