Mi az élet értelme? Kik vagyunk? Miért vagyunk itt?
  • Zephyr Retiring
    Nos abban igazad van, hogy van a hit. Amit mellesleg hülyeségnek tartasz. (azaz bullshit)
    Bár megmásíthatatlanul tény marad, ha ezzel a véleményeddel szó nélkül egyet értenék, azt a gondolatot támogatnám, hogy emberek milliói "hülyék" csak mert vallásosak. Ami persze egyáltalán nem igaz, csak számodra.
    Hülyézni sosem hülyéztelek le, eztán sem áll szándékomban ilyesmi. A "naiv" jelzőthasználtam ugyan rád, de az is csak hiszékenyt jelent. Igaz ugyan, hogy te meg engem tartasz annak :)
    Kár hülyeségnek tartanod a vallást, mert nem feltétlenül minden vallás hülyeség (mondom ezt úgy, hogy gyakorlatilag egy vallás mellett sem köteleztem el még magam.) Nagyon sok vallás alapja a biblia (vagy szent írás) ami tartalmaz meglepően hasznos dolgokat is. Többek közt útmutatókat a helyes élethez. Szeretek mindenféle vallásos emberrel beszélgetni és kipuhatolni, hogy számukra mit jelent a vallás, miért fontos a hit és mihez kezdenek ezután az életükkel. Nem megérteni akarom őket, mégcsak nem is megtérni szeretnék, csak érdekel számukra mi az élet értelme...
    Vallási vezetőkkel is le szoktam állni beszélgetni. Nem olyan buta emberek ám ők sem. Még egyetemi docenssel is találkoztam, aki mellette még egy ottani vallási csoportot is vezet. Beszélgetek velük a múltjukról is. Volt, aki valaha például tinédzserként még progresszív rock koncertekre járt, s még csak nem is gondolt a vallásra. Ma meg vezető.
    Nekem nincsenek efféle ambícióim, megnyugodhatsz. Nem fogom emberek százait "tanítani" semmire. Engem csak a kérdések és a válaszok érdekelnek.
    Itt megint csak igazad volt: nem vagyok kritikus gondolkodó. Én kreatív gondolkodó vagyok. Minden beszélgetésből képes vagyok kiszűrni a számomra hasznos információt és megtalálni a módját annak, hogyan is tudom hasznosítani magamnak.
    Egyébként (ha ennyire érdekel) ma töltöttem a 39-et.
    Van családom, barátaim, két lakásom és egy nyaralóm, olyan munkám amit szeretek és mostanra olyan életem amire mindig is vágytam. Te ugyanezt (vagy jobbat) el tudsz mondani magadról az életed mostani szakaszában?
    Segítek a válaszban. Legyél legalább magadhoz őszinte: nem. Nincs neked sajnos még csak hasonló életed sem. Bár hidd el: én drukkolok neked, hogy egy nap legyen.
    Érvek.
    Miért kellene érvelnem bármi mellett is? Véleményt formálok dolgok mellett vagy ellen ennyi. Én nem vagyok és leszek vallási vezető sosem, tehát senkit sem kell meggyőznöm semmiről úgy érzem.
    Intelligencia.
    Az intelligencia sokkal több, mint a legtöbben gondolják. Ha elég intelligens vagy, képes vagy felmérni a beszélgetőpartnered intelligenciáját is. Persze nem pontosan, de helyre közzel elég jól. És természetesen nem két mondat után, hanem egy hosszabb beszélgetés után. Ha az ember sokat gyakorolja, és képes figyelni, információkat (jót is rosszat is) befogadni, akkor egy idő után már autonóm megy a dolog.
    Bűvésztrükkök.
    Természetesen nem"szopok be" semmiféle trükköt. Csak szeretek a megoldásokra, a kivitelezésre magamtól rájönni. A legtöbb trükk leleplezhető. De volt már rá példa, hogy az előadó magával vitte a sírjába a "trükkje" titkát. S mindmáig senki a világon nem tudja hogyan csinálta. Na ez az, ami szerintem az intelligencia csúcsa.
    Egyébként meg miért is ne beszélhetnék intelligenciáról?
    Elég fontos az életben való elboldoguláshoz.
    Mai kérdés: ha én kitűnően elboldogulok az életben, akkor nekem magas, vagy alacsony az intelligenciám?
    Válaszokat a [email protected] kérném :D