Mi az élet értelme? Kik vagyunk? Miért vagyunk itt?
  • Zephyr Retiring
    Mindennek van értelme, ha tudod értelmezni. Igaz, ehhez alapfeltétel a magas intelligencia, amivel láthatóan te nem rendelkezel. Ezt egy kicsit sajnálom.
    Bullshitnek tartasz azonnal valamit, amit nem értesz.
    A lélek-létezés elfogadásával többek közt olyan okos és művelt emberek is egyet értenek, mint mondjuk a Dalai Láma. Persze te eleve elutasítod a buddhizmus tanait közben pedig régi nagy vallások tanításaival dobálózol. Ez már csak azért is érdekes, mert a buddhizmus az egyik legősibb vallásunk itt a földön.
    Tudod, elutasítani, bullshitnek nevezni stb..mindenki tudja azt amit nem ért, de megfigyelni, tanulmányozni és megérteni már sokkal kevesebben.
    A te fő problémád maga az internet, ami már szinte teljesen benyelt és átformálta a gondolkodásodat.
    Nem szánsz időt valamire, de kritizálni azért persze megy. Gratulálok. Nagyon ügyes vagy.
    Ha szántál volna időt a piramisos tanulmányfilmre, olyan dolgokat tudhattál volna meg, amikről a hírekben és a tankönyvekben nem beszélnek. És ami a legfontosabb, minden információ leellenőrizhető és személyesen is megtekinthető.
    Mert ha azt hiszed, hogy minden infót otthon ülve beszerezhetsz a nagyvilágról, akkor naívabb vagy, mint gondoltam.
    Én nem csak a seggemen ülök és itthonról osztom az észt mint mondjuk te és hasonszőrű "hűdeokosvagyokmindenttudok" társaid.
    Én barátom járom a világot, embereket, kultúrákat ismerek meg személyesen így gyűjtve tapasztalatokat. Legutóbb fél évet töltöttem Kanadában. Ott jártam, keltem ahol te talán sosem fogsz, megnéztem a földkerekség talán leghíresebb vízesését (igen, a Niagara Falls-nál) és az ottani túristákat figyelgetve elmerengtem, hogy hány, de hány millió ember sosem fog "ide" eljutni, ahol épp állok.
    Pedig ha egy ilyen volt pesti suttyó képes rá, akkor szinte bárki az lehet.
    De megértem én: sokkal kényelmesebb otthonról megmondani a tutit a sok"idiótának".
    Azért el kell kicsit szomorítsalak.
    Ha nem akarsz okosabb lenni, akkor nem is leszel sosem.
    S ami a legfontosabb: ha elhiszed, hogy tudsz te okosabbá és intelligensebbé is válni, akkor (és csak akkor) sikerülni is fog.

Még pár szó Dynamo-ról, mert már látom, megnézni úgysem fogod. Ahhoz te túl lusta és önelégült vagy.
    Szóval, én is mint bárki más kismillió trükköt és illúziót láttam már életemben.
    Majd mindegyik megegyezik abban, hogy tudsz rá ilyen, vagy olyan magyarázatot adni. Pl.: ide vagy oda eldugta előled ezt és azt a dolgot. Tenyerébe, háta mögé, zakója ingujjába stb..
    De ez az ürge olyan dolgokat mutat az utca emberének, amikre egy szó jut eszemeb: lehetetlen.
    Na. Egyelőre ennyi. Ha ész érvekre is képes vagy, s úgy érzed tudsz te normális hangnemben is kommunikálni, szívesen meghallgatom a véleményed a témát szorosan vagy részben érintő dolgokról. Ha nem...