Mi az élet értelme? Kik vagyunk? Miért vagyunk itt?
-
Zero 7th #273 Mivel baszol definiálni a szavakat, amiket használsz, így csak tippelgetek, mit értesz az alatt, hogy lélek.
Ha azt, amit a pszichológia, hogy a lélek egy gyűjtőfogalom az agyi funkciókra, szubjektív érzetekre, személyiségre, viselkedésre, stb, akkor igen, létezik.
Ha meg azt érted alatta, amit a katolikusok vagy buddhisták, hogy az a testedtől elkülönülő misztikus valami, akkor nem, nem létezik.
Látom nem kellett volna viccelnem, hogy minden energia, mert te a totál bullshit értelmezésen nehezen lépsz túl.
Minden energia, Einstein megmondta, hogy E=mc2. Az egy másik kérdés, hogy az anyag közvetlenül csak nukleáris, fúziós és antianyag eliminációs reakciókban válik energiává. Tehát az agyad, ami a "lelkedet" adja, jó eséllyel SOHA nem fog energiává alakulni.
De egyébként is mindegy, mert az az "energiamegmaradás", amit te képzelsz a lélekről, az szóba sem kerül.
" Pl.: én elhiszem, hogy ha valamit megtanulok, akkor azt tudni fogom"
Ennek a mondatnak nincsen értelme. Olvasd el még egyszer mit írtam a hitről és a tudásról, és ha felfogtad, azt is be kell látnod, hogy ez a fenti mondat miért értelmetlen.
" És tévedsz: elég sokan hívjuk így."
Leszokhatnátok róla, mert egy idióta szóösszetétel. Egyébként TE IS a pszichológia szót használtad, ezt a lélekgyógyászatot én írtam le a beszélgetésben először.
"konkrét őszinte véleményt nem kaptam sem a piramisos vidire, sem a Dynamo vidire. Oka?"
Az, hogy melóhelyen tiltva van a youtube, itthon meg van jobb dolgom is.
Közröhej tárgyává meg azzal válsz, ha egy bevallottan trükköt elhiszel, hogy varázslat.