Mi az élet értelme? Kik vagyunk? Miért vagyunk itt?
  • Zephyr Retiring
    "Közmegegyezéssel a kimutathatatlan dolgok nem létezőek."
    Ebben ki és mikor egyezett meg? Meg akkor a szeretet sem létezik?
    Persze Jean-Paul Sartre szavaiból kiindulva nem. Hiszen szerinte csak dominálás és behódolás. Szerinte egy trükk arra, hogy elhitessem valakivel, hogy szeret engem. S már be is hódolt nekem.
    Szerintem (bár nem kimutatható fizikálisan) attól még szeretet létezik.
    Egy érzés. Méghozzá meglehetősen pozitív érzés.
    Mint ahogy létezik gyűlölet és harag is. Ezt majd magad is tapasztalod később velem kapcsolatban (esetleg) amikor először majd csak haragra gerjedsz ha számodra hamis információval találkozol, végül meg majd egyenesen gyűlölni fogod az illetőt amiért nem képes megérteni, amit te magad már értesz.
    Tehát a kimutathatatlan dolgok létez(het)nek.

A föld gömbölyű, mert "ez egy eléggé nyilvánvaló dolog"..
    Kinek az? Nekik is? (...katt...)
    Az ókori népek többsége a világot egy lapos korongnak vagy négyzetnek képzelte, amely fölé szilárd kupolaként borul az ég.
    A lapos Föld elképzelését egy Samuel Rowbotham nevű angol feltaláló és helyi vallási vezető elevenítette fel a 19. század közepén, a Biblia szó szerinti értelmézésére támaszkodva. Rowbotham 1849-ben egy röpiratban, majd 1865-ben az Earth Not a Globe (A Föld nem gömb) című könyvében fejtette ki az általa zetetikus (szkeptikus) asztronómiának elnevezett világképet.
    Ezt a témát a természettudomány is megvizsgálta, mert az addigi elméletekkel ellentétben egészen más hipotézist talált (...katt..)
    Viszont ennek fényében a Pitagorasz példám mégiscsak jó volt, hiszen addig az emberek nem hittek a föld görbületében. Ez csak ma természetes.
    Már akinek az
    Na, nekem most pihi van. Neked (nektek ha más is elolvasta) meg kellemes és hasznos napot.