Mi az élet értelme? Kik vagyunk? Miért vagyunk itt?
-
Slinky Cyle #263 Rosszul tudod hidd el.
Én elég sokat foglalkozok mind a két témával..
és hidd el ebben tévedsz.
Mikor tudatos megfigyelőről beszélek, nem a mérőeszközről, meg számlálóról beszélek..
Tény hogy ha x jelenséget vizsgáló mérőeszköz akár méri az adatokat, akár nem..de ha azokkal az adatokkal TUDATOS MEGFIGYELŐ élőlény nem lép kapcsolatba, akkor más lesz a kísérlet kimenetele, mint amikor a tudatos megfigyelő is be kerül a képbe.
Ez nagyon bonyolult dolog.. és egy paradox helyzethez vezet..
De érdemes ebben a témában több könyvet is elolvasni, hogy tisztábban lásson az ember.
Olvasd el miket írtam korábban..
Tévedsz ha azt hiszed, amit az előbb írtál.
Abban is tévedsz, hogy már vizsgálták a halál közeli élményt tudományos módszerekkel.. mert még nem.
Csak pár elemét sikerült reprodukálni agyműtétek közben.
pl.. fény jelenség, testen kívüliség érzése.. lebegés érzés.
Magát a teljes jelenséget nem.
Pilóták kiképzésénél centrifugával lehet a jelenséget irányított körülmények között mesterségesen előidézni.
Tény hogy orvosok már végeztek ebben az irányban nem ellenörzött kísérleteket.
Műtőlámpák hátuljára színes szöveget ragasztottak, amit csak a plafon irányából lehetett látni.. és voltak élményesek akik visszaolvasták.
Ilyen műtőben naponta több műtét is van.. és minden nap ki van használva.
Tudományosan még nem vizsgálták ezt a jelenséget.
Foglalkoznak vele..de csak találgatnak hogy mi lehet ez.
Lehet hogy voltak kísérletek, de azok nem nyilvánosak.. vagy én nem találtam meg a kísérleti publikációt.
Kérlek ha erről tudsz.. mutasd be nekünk a tudományos kísérletek hiteles, lektorált publikációit.
Ha ilyet nem tudsz felmutatni. akkor kérlek fogd be a szád és ne szolj olyan témához amihez lövésed sincs.