Mi az élet értelme? Kik vagyunk? Miért vagyunk itt?
  • Zephyr Retiring
    Hogy kik vagyunk? A kérdés egyszerű és kitűnő.
    A válasz pedig bonyolult, összetett, ellentmondásos és néha rejtélyes...
    Sziasztok. Z. vagyok gondoltam bekapcsolódok, aztán majd látjuk..

Még senki sem szegezte nekem ezt a kérdést személyesen. Nem tudom, hogy akik ismernek (nem itt a fórumokon, hanem a való életben) fel mernék e ezt a kérdést nekem tenni.. Mert ez egy igen veszélyes kérdés. Pláne, ha valaki tudja is rá a helyes választ..

Sokan, sokszor kutatták már ezt a témát, születtek is érdekes megközelítések és teóriák. Könnyen lehet akár az is, hogy míg ember él a földön, ez a kérdés soha nem is lesz megválaszolva. De..
    Mi lenne, ha.. kicsit belemerülnénk a témába? :)

Akkor az lenne, (s lehet lesz is) hogy pl. én kifejtek egy valamilyen álláspontot vagy nézetet a témáról, s valaki más meg kifejt egy homlokegyenesen más, esetleg ellenkező véleményt. Nagyjából ez várható. De azért csak elkezdem valahol...

Minden dolog alapja a hit. Életünk sodrását mindig hitünk alakítja és szabja meg. Tetteinket, cselekedeteinket agyunk parancsainak engedelmeskedve tesszük, s ahogyan agyunk irányítja testünket, úgy cselekszünk. Így élünk és működünk. A teljes élethez elengedhetetlen a hibátlan agyműködés és az ép test. Ha ezek adottak, akkor minden rendben. A következő dolog a tanulás. Ez is egy kemény dió :)

Mindenki (szinte mindenki) gondolta már, hogy neki bizony elég volt annyit tanulni az életben, amennyit addig tanult. Ha ez megvolt, akkor biztosan tudhatjuk, hogy még semmit sem tanultunk meg az életről :)
    A legfontosabb aranyszabály: mindig van mit tanulni, és sosincs olyan, hogy elég. Az emberi agy a világunk legbonyolultabb szerkezete, teljes tudását és működési elvét még a mai tudomány sem ismeri. Vannak feltételezések, miszerint az emberi agy teljes kapacitását a mai ember nem is tudja kihasználni. És azért nem, mert ezt sem tanulta még meg.
    Persze kísérletek mindig is folytak, mióta világ a világ, hogy feltérképezzék az agy teljes kapacitását. Egyelőre eredménytelenül. Legalább is publikált eredmények nélkül..

Szóval visszatérve az agyunkra, az agyunkkal irányítjuk testünket. De biztosan csak azt? Mi lenne, ha...azt mondanám, képesek vagyunk saját életünket és "sorsunkat" is bizonyos keretek között irányítani?
    Kezdetnek talán ennyi..
    Akit érdekel ez a téma (kik vagyunk?) az házi feladatként megnézhetne egy videót. Elsőre talán úgy tűnik majd, hogy ez nem ad választ a kérdésre. Talán nem is ad. De aki végignézi ezt a bő 2 órás filmet, új szemmel tekinthet majd a világunkra.
    Nem kell parázni, nincs agymosás, nincs hittérítés és semmi hátsó szándék sem. Ez csupán egy egyszerű kutatás, ami menet közben egy pár elgondolkodtató információt fedett fel.
    A gondolkodás pedig mindig jó. Aki gondolkodik, az használja az agyát, s aki használja az agyát az fejlődik. Aki pedig fejlődik, az már tanul :) ez ennyire egyszerű. Ne is bonyolítsuk túl.
    Videó spoilerben, ha lesz rá vélemény azt szívesen meghallgatnám..