Mi az élet értelme? Kik vagyunk? Miért vagyunk itt?
  • Slinky Cyle
    én pár hsz el arrébb felvetettem, hogy meg kéne vizsgálni, hogy kinek a tudata, és milyen tudat az amely képes összeomlasztani a fizikai kísérletekben a valószínűségi hullámot részecskévé.

Azt tudjuk, hogy pl a mérőberendezések, élettelen detektorok.. még akkor sem tudnak kihatni a kísérletre, ha működnek, megmérik a kísérletet.

Viszont ha egy tudat kapcsolatba kerül a kísérlettel, vagy a detektor által mért eredményekkel akkor a kísérlet eredménye teljesen, és egyértelműen megváltozik.

Vajon egy hangya is képes erre?
    Ezzel kéne foglalkozni.. de csak döcög a tudomány.

Milliárdos részecskegyorsítókat építgetnek.. csak hogy egy újabb üres bejegyzést kitölthessenek a bozonok kifejezésnél a fizikai lexikonokban.

Közben meg meg kellene vizsgálni, a világ legfontosabb kérdésére a választ.
    Hogy a világ termelt ki minket magából.
    Vagy mi termeljük a világot magunk körül.

És ezt úgy gondolom, a mai teknikai szintünkön, olcsón és teljesen átfogóan meg tudnánk vizsgálni.

Sokan hiszik, hogy isten teremtette a világot..
    közben meg lehet az a helyzet, hogy nem isten..hanem mi magunk, a tudatunkkal hoztuk létre, különféle okokból..
    pl hogy ne unatkozzunk, tapasztalat szerzésből, tanulásból.. legyen egy hely ahol kapcsolódhatunk egymáshoz..
    Vagy csak teszteljük magunkat.. létrehoztuk ezt az akadálypályát, hogy tudjuk mire vagyunk képesek ilyen körülmények közt.

Lehet hogy isten nem is létezik..csak mi magunk.

Egy biztos.. a tudatom létezik. De a többiben nem vagyok biztos.