Mi az élet értelme? Kik vagyunk? Miért vagyunk itt?
-
Nemzsidó #150 Az élet értelme -a közhely szerint- a halál.
Viszont az élet értelméről nem érdemes gondolkodni, az anyag valóságáról szintén.
Az univerzum kis része csak az anyag, annak pedig még kisebb része a számunkra kézzelfogható ebből. Legtöbb az u.n. sötét energia.
Abból induljunk ki, hogy háromnál több iránydimenzió van, s az idő sem feltétlenül és kizárólag a jövő felé tart.
Most kialakuló elméletem szerint valódi énünk -függetlenül attól, hogy egyedi, vagy komplex tudat része- a sötét energia része. Annak éber állapotához tartózó a sötét anyag, alvó (inaktív) állapota pedig az általunk ismert világ. A kettő összekötője a gondolat-létrehozás képessége, nem pedig a tudat. Egy sokdimenziós rendszer álom-kikristályosodása lehet a kézzelfogható anyag, álmodó-alkotója a szellem mely maga is anyag.
A szeretet ebben az értelemben lényegtelen, mint ahogyan az állatvilágban sincs rá igazán szükség. De magyarázza meg valaki, mi a szeretet. A szeretet rezgés? Az is hullámként terjed? Bennem akadályba ütközik, vagy áthatol rajtam nyom nélkül? (Érzéseim persze vannak, de a szeretetre fogni az élet értelmét...?)
A gondolat azonban más. Az már a kvantumszinteket meghaladó valami, nem az általunk ismert világ része. Ez lehet az isteni kapcsolat ember és isten között? Ebben térünk el az állatoktól? A gondolat gyorsabb a fénynél, időben is térben is oda-vissza képes haladni, nincs fizikai, sem másmilyen korlátja. A gyermeki gondolatot pedig a "beidegződések" lehetetlennek mondott korlátai sem gátolják.
Végeredményben szerintem a gondolat az, mely az érzelmeket mint rezgéseket kiváltja és aktiválja, a "gondolás" az élet értelme >>> GONDOLJ, GONDOLJ! (Micimackó)