• mcganyol
    #77
    Jó volt olvasni, hogy vannak itt azért értő emberek, akik nem csipőböl tüzelik a baromságokat "mer' az a józan paraszti ész aszt diktájja" :)

    A fénynél gyorsabb utazás és a fénysebesség 99.9%ának elérése két teljesen különböző probléma. Az első jelenleg elméletileg nem lehetséges, de ez csak azért van, mert gyorsítani nem lehet c-re (következésképp többre sem). Az azonban elméletileg nem lehetetlen, hogy van a sebesség megváltoztatásának más módja minta gyorsítás. Más kérdés, hogy ez nem tűnik túl valószínűnek, mivel eddig sosem láttunk olyasmit a világban amivel ez történt volna. Ettől azért elméletben nem lehetetlen.

    A c alatti nagy sebesség eléréséhez az elsődleges kérdés pedig elösször nem a meghajtás, hanem az energiaforrás. A fő kérdés az mindíg az, hogy mi képes elegendő energiát adni a gyorsításhoz. Tudtommal a jelenleg ismert leghatékonyabb energiatermelő módszer a fúzió (aztán lehet tévedek, de általam ismertek közül legalábbis ez). Az a baj vele hogy nem tudjuk szabályozott körülmények közt tartani, hogy erőmű legyen belőle. Szabályozatlan körülmények közt meg fuziós bombának hzvják de az nem segít.