Urban Games: Train Fever
-
tuvixplayer #1320 Ha utat szeretnél átvinni a sín(ek) alatt, azt legegyszerűbben az N többszöri lenyomásával tudod megtenni. Csak mindkét végén hagyjál elég helyet. Az N billentyű elkezdi süllyeszteni az éppen kihúzott útszakasz közepét. Ugyanígy tudsz egy lépésben út hidat csinálni csak az M billentyűvel. Ez mát nem biztos, hogy sikerül, mert ha több vágány felett szeretnéd, akkor nem biztos, hogy lesz hely a híd lábaknak.
Az útszakasz kihúzásánál a nyíllal is tudsz emelkedő illetve süllyedő szakaszokat készíteni és így több lépésben hidat alagutat, de ez nekem ritkán sikerül. Rendszerint terep egyenetlenségi hibát (valami hasonlót, emlékezetből írom) szokott jelezni. Ha előre megemeled a sín környezetében a felszínt, vagy éppen lesüllyeszted, így is próbálkozhatsz. Csináltam már így is, nem lett túl szép, és csak sokadszorra sikerült. Mindenképpen érdemes előtte menteni.
Ha sínt szeretnél hídként illetve alagútként kihúzni, azt mindig a szakasz végén lévő nyilakkal állításával szoktam. Ott is igaz, hogy több vágány felett, vagy éles szögben nem fog sikerülni a híd a lábak ütközése miatt. Az alagút sokkal egyszerűbb, gyakorlatilag mindig megy, csak folyó, tó alatt bajos. Azt már régen próbáltam, és akkor nem sikerült. Azóta voltak még frissítések, nem tudom.