Urban Games: Train Fever
-
selmeczi2 #1196 Sziasztok!
Megjött a játék, steam fel, account gyártás, kód be, train fever letölt és install, minden fasza.
Az elején járok és bajban vagyok a térközökkel.
Van két városban egy-egy kétvágányos személyforgalmi fejállomásom, közötte egyvágányos vonal, amin két vonatot futtatok. Az állomásokon vágányonként egy kijárati jelző van (1,2,5,6), ami mindkét irányba engedélyezett. A vonalon kb. a felezőpontban van egyik irányba és másik irányba is egy-egy jelző, szintén mindkettő mindkét irányba engedélyezett (3. BAL felé vezérel, 4 JOBB felé vezérel).
BAL ........................................................................ JOBB
-----------1- ---------A--------3,4--------B-------- -5----------------
-----------2/ .................................................. \6----------------
A gond az, hogy ha az 1. vonatom elindul BAL városból és még az A térközben van, akkor JOBB városból az 5. vagy 6. jelző engedi kifutni a 2. vonatot a B térközbe és a forgalom beáll középen, a 3. és 4. jelzőknél.
Most a megoldás az, hogy
1) vagy nem rakok a felezőbe jelzőt, így egy térközöm van, de így kétszer annyi ideig tart az út, mert meg kell várni, hogy szabad legyen a térköz, míg az egyik vonat a másik városba ér.
2) vagy a felezőbe állomásnyi hosszú kitérővágány van egyirányúsított jelzőkkel és a két vonat elhalad egymás mellett (jelenleg így van)
Mi a gond? Rossz a jelzőzésem? Vagy ezt nem kezeli a játék?
(Kétvágányos vonalat még nem próbáltam. Azon térközökkel és egyirányúsítással azt remélem, hogy akár 10 is mehetne egymás után. Mintha láttam volna ilyen videót)
Utoljára szerkesztette: selmeczi2, 2016.03.02. 10:47:40