Szélesvásznú zombiapoklaipszis.
  • Prof William
    #65
    A könyvben pl izland és sok más sziget azért lett fehér Dead Zone (ott még túlélős ksincsenek) mert pánik kezdeti napjaiban szó szerint milliószámra özönlöttek oda menekültek akik között ki tudja hány fertőzött volt. + szigetek nem rendelkeztek olyan mértékeű katonai/rendfenntartóit erővel hogy a rengeteg menekültet és zombit kordában tartsák.

    Mondjuk térkép a háború legsúlyosabb 4-5 éves szakaszát mutatja amikor tényeg úgy tűnt hogy az emberi élet csak a biztonsági zónákban maradhat fent.

    "Ezen felül az oroszország területén jelezett valami kb. pont azon a környéken van, ahol többnyire az értintetlen vadon található. Egy mai populációt oda kirakva úgy, hogy nincs civilizáció csak azt eredményezné, hogy mindenki meghal, legkésőbb az első télen..."

    A Redekker terv lényege éppen az volt hogy a biztonsági zónákat olyan elhagyatott vagy nehezen megközelíthető területeken kell felállítani ahol vagy nincs zombiveszély, vagy könnyen felszámolható.

    És oda nem menekülnek hanem a kormány szépen tervszerűen telepíti oda a kimentett és ellenőrzött civileket + ad nekik annyi infrastruktúrát hogy életben maradjanak, és így ők adják legitimitást kormánynak és hűek is lesznek hozzá. Akik meg még ekkor is akadékoskodnak azok maradhatnak a fertőzött zónákban.

    És igen a terv azzal számol hogy MAJDNEM mindenki meghal. Pl Kanadában és Oroszország nagy szteppéin tényleg majdnem mindenki meghalt az első télen ( mi még hosszabb és hidegebb is volt a sok szennyeződés miatt ).

    Redekker szerint nem menthető meg mindenki csak az arra érdemesek. Olyanok akikkel az emberiség életben maradhat és megújulhat. Tehát az egészséges fiatal emberek + akik valami nélkülözhetetlen tudással is rendelkeznek. Az öregek, betegek, értelmi vagy testi fogyatékosok, felforgató, antiszociális elemek ebbe nem tartoznak bele. A többiek maradnak a fertőzött zónákban és legalább addig lassul a Z-k előrenyomulása, és a kormánynak több ideje van megalapozni az áttörhetetlen védelmet.

    Még amerikában is ahol a legjobb volt a túlélési arány A 230 milliós lakosságból 25-30 millió maradt életben. Kína meg majdnem elnéptelenedett.