Szélesvásznú zombiapoklaipszis.
  • W B
    #51
    Maradjunk annyiban, hogy a "hiteles" "bármikor megtörténhet" és hasonló szenzáció hajhász baromságok miatt úgy kaki ahogy van. (Túlmagasztalják.)

    Nincsenek élőholtak. Ahhoz, hogy egy test mozogni tudjon, kell energia. Ezt az ember (így a zombi) élelemből és vízből fedezi. Amennyire én tudom (olvastam az ingyenes 50 oldalt és most a bemásolt dolgokat és beszéltem olyannal ki olvasta a könyvet) eme zombik nem állnak le inni a patakból. Ergo kiszáradás miatt pár napot ha megélnek. Továbbá élelem. Ha vannak zombik mik embert esznek, akkor azt szinte csontig lerágják, ergo hogy a picskuba van 5 milliárd zombi? Hm? Ez a harapásos dolog… ha ilyen nagy a járvány akkor harapás után kévés fertőzött kelne fel, mert szét zabálnák a zombik.
    Ja igen, mivel ahhoz hogy mozogjon energia kell, ahhoz kell vérkeringés, kell anyagcsere, ha kilövöd a szívét halott és így tovább. Eme fejlövéses dolog is marhaság.

    Ilyen téren is boncolgassuk már ha mindenki oda van érte, hogy "lyáááááujly milyen rejááális!!!!444négy".
    Ha léteznének zombik mik halálból támadnak fel, azoknak is az élethez kell energia. Ergó kaja és víz. Abba nem kötök bele, hogy a higiénia és betegségek hogy hatnak rájuk, most jószívűen elintézem annyival, hogy a fertőzés immunissá teszi őket.
    Lényeg, hogy a halálból feltámadó dolog irreális. Innentől nem lehet rámondani, hogy milyen hiteles.

    Továbbá jó lenne azt tudni, hogy igen vannak olyan dolgok mik zombivá tesznek lényeket. Vudu hernyókat ki ismeri? Csigákat megtámadó kis férget mi képes irányítani a csigát? Vagy az afrikai bólogató kort, mi embereket fertőz. – Tehát igen, valóságban is van „zombi”, de ezek nem élőholtak.

    Ez a könyv és a film is egy jó kis fantasy. Ilyen szempontból oké. Ám ne kezdjük már fényezni, hogy milyen reális meg hiteles. Fenéket, alapkoncepcióban sem reális. Csak a fejlövés? Francokat. Ugyan úgy megfekszik, mint egy átlag ember, csak mondjuk fájdalommal nem törődik. Enny.

    Tehát számomra ez a Z világháború azért olyan, mint csillámvámpír filmek és hasonlók, mert fényezzük, holott nem jobb, mint a többi. Sőt számomra az ok nélküli fényezés és nyáladzás inkább negatív hatást vált ki.
    Egyre kevésbé várom a filmet, mert igen várom, de eme csillám fákdelogik tömegek miatt egyre unszimpatikusabb.