• Magiszter
    #5
    Van fényképezőgépem és természetesen lekörözi az iPad-et, csak az nincs_mindig_ kéznél. Ez pedig fontos szempont. Ismerek olyan fotóst aki egy 50 ezres kis kompaktot cipel magával mindig hogy ha lát valamit ezért le tudja kapni(ezt a teló nagyságú fajtát), mert a hárommillás Nikon-jához iskolatáska méretű fotóstáska kell (készülék és 3 féle objektív, tartalék akku, töltő...stb.). Azt meg csak akkor cipeli magával ha célorientáltan megy madárlesre 3 napig mozdulatlanul sárban feküdni. :)

    Az meg másik hogy aki nem ebből él, vagy fanatikus, annak elég. Az hogy nem tudok tűéles óriásplakátot nyomtatni az elkészült képekből... nem szempont. Ha a 42"-os TV-n FullHD-ban jól néz ki akkor már jó.

    Nekem pl elég ha kellően nagy a dinamika tartomány, éles a kép és jók a színek. Ja meg nincs hordó hatás és kromatikus aberráció.

    Ja és szerintem az a fontos hogy mindig elkapd a pillanatot, ahhoz meg kicsi és hordozható gép kell. Hiába csinálsz fantasztikus képet egy DSLR csodával, ha lekésed a pillanatot mert 3 perc míg összerakod. Mivel nekem hobbim a természetfotózás és a kutyám/macskám ökördégeinek megörökítése így fontos hogy mindig ott legyen a kezem ügyében egy fényképezésre alkalmas készülék. Márpedig az esetek nagy hányadában ez az iPad-em, a másik hányadában meg egy kompakt.