Banished - városépítő stratégiai játék
  • Tuvok #455
    Az a lényeg, hogy a Trading Post-ban az Inventory-hoz pakold meg azt, amit el akarsz adni. Tegyül fel 4000 tüzifát, akkor a megfelelő oszlopba beírod a 4000-et. A Trading Post-os pasas szépen idővel betalicskázza a cuccot.
    Aztán vársz, a játék szól, ha megjön a keri, de látod is kikötve a Post-nál.
    Ekkor belemész a Trade fülbe, és írja mi mennyi. Amit meg akarsz venni, annyit ütsz be, amennyi kiteszi a vásárolt cucc értékét. A tüzifa általában 4-et ér, ergo ha valami 1000-be kerül, akkor neked 250 tüzifába fáj. Ezt leveszi az Inventory-ból, aztán klikk a Trade gombra.

    Egy dologra figyelj viszont.
    Ha a Trading Post-ban az Inventory-nál meg van adva 4000 tüzifa, és abból te elbótolsz 1000-et, akkor ezt a kieső ezret a Trading Post-os dolgozó a városi készletekből fogja próbálni pótolni, Piacokról, stb. Ha nincs feleslegben annyi tüzifád szanaszét a városban, hogy tudja pótolni anélkül, hogy a házaknál hiány legyen, akkor az Inventory-ban vedd vissza 3000-re (vagy annyira, amennyit pótolni tudsz). Később, ha a favágók vágtak elég tüzifát, feljebb teheted az Inventory-t újra.
    Ha pedig a vett cuccot ki akarod pakolni a Trading Post-ból, értelemszerűen 0-ra állítod. Ez állatokra, magokra nem igaz viszont. Az vett állatok automatikusan átballagnak a karámba, ha ott beállítottad, hogy azokat lássa el, és van dolgozó is ott.