Banished - városépítő stratégiai játék
  • pocoksari
    no, játszogattam picit, mondjuk még közepesen, normál körülmények között katasztrófák nélkül...
    kicsit zavar, hogy nincs cél, öcsit lehet gyűjteni, de ezzel ki is fújt

kajáról: ha bőven van terület, akkor az állatos forrás a legjobb, mert:
    - szántóföld 4 emberrel ad 1500-1700 kaját (előny: télen munkásokként dolgoznak), 15*15 területet foglal, értéke 1 arany (hívjuk aranynak a kereskedő váltószámát), tehát emebernként 400 aranyat termel
    - tehenészet 2 emberrel ad kb. 1000 húst (előny: ad bőrt még, ami 12 arany/db ha jól emlékszem, tehát 500 arany jön ebből kb.), 3 arany/hús, tehát beleszámolva a bőrt 2 emberrel 3500 értéket termelsz, azaz 1750 arany/fő, kis hátrány,hogy kell idő, hogy beinduljon és nonstop dolgozik, tehát kell munkás, meg nagyobb területet foglal
    Összegezve, ha van elég hely, akkor tehenészetet raksz le szántőföld helyett és a kereskedőnél átváltod 3500 kajára, mivel ide csak 2 fő kell, ezért a "maradék" két fő mehet máshova...
    Igazából értékben bárminél többet termel, én a húspénzből töltök mindent (ettől függetlenül persze nekem is van szántóm, gyümölcsösöm, gyüjtögetőm, favágóm, bányám stb.)

ezt a falus részt nem teljesen vágom, nekem egy falum van, az terjeszkedik balra,jobbra,le, fel...szépen összefüggő az egész

leraktam 2 kereskedőházat, úgy tűnik, mintha kétszer gyorsabban jönnének a kereskedők, szóval gondolom ha 4-5 ilyen van, akkor mindig áll bent kereskedő valamilyen áruval...

a katasztrófák milyen gyakran jönnek?